Preskočite na glavni sadržaj

Pravne osobe

Zaklada „Hrvatska za djecu“ (su)financira projekte i programe pravnih osoba putem javnog natječaja i/ili javnog poziva za podnošenje prijava, koji se raspisuje temeljem prethodne odluke Upravnog odbora Zaklade, u pravilu, jedanput godišnje. Na ovaj način dodjeljuju se novčane potpore za one projekte i programe koji su usmjereni na dobrobit djece i mladih te podršku istima kroz različite sadržaje koji su od vitalne važnosti za njihov rast i razvoj, pri čemu Zaklada „Hrvatska za djecu“ svakim pojedinim javnim natječajem, odnosno pozivom, određuje područja djelovanja pravnih osoba koja će financijski podržati u tom trenutku, a koja mogu biti široko i općenito utvrđena, kao što mogu biti i usko specijalizirana.

Uz (su)financiranje programa i projekata temeljem javnog natječaja, Zaklada omogućuje i izravno (su)financiranje projekata i programa pravnih osoba. Za više informacija: link 

Pravne osobe koje imaju pravo ostvariti (su)financiranje projekata/programa su:
 
 1. organizacije civilnog društva (udruge, zaklade, fundacije, privatne ustanove, vjerske zajednice, pravne osobe Katoličke crkve) koje su osnovane sa svrhom promicanja obiteljskih vrijednosti i osnaživanja obitelji
 2. pravne osobe osnovane za obavljanje kulturnih, obrazovnih, sportskih, rekreacijskih, vjerskih i sličnih djelatnosti
 3. javne ustanove
 4. tijela državne uprave
 5. tijela jedinica lokalne samouprave
 6. tijela jedinica područne (regionalne) samouprave.

 
Zaklada tekst
Zaklada je do danas provela ukupno pet javnih poziva, prvi krajem 2014. godine, drugi u kolovozu 2016. godine, treći u travnju 2018. godine, četvrti u kolovozu 2018. godine te peti u svibnju 2019. godine:
 
 1. Na Javni poziv za podnošenje prijava pravnih osoba za (su)financiranje programa i projekata iz svibnja 2019. godine (objavljen 13. svibnja) valjano je podnesena 108 prijava, temeljem kojih je Zaklada „Hrvatska za djecu“ (su)financirala 34 projekata i programa, ukupne vrijednosti 1.999.999,98 kuna.
 2. Na Javni poziv za podnošenje prijava pravnih osoba za (su)financiranje programa i projekata iz kolovoza 2018. godine (objavljen 31. srpnja) valjano je podnesena 101 prijava, temeljem kojih je Zaklada „Hrvatska za djecu“ (su)financirala 28 projekata i programa, ukupne vrijednosti 2.000.000,00 kuna.
 3. Na Javni poziv za podnošenje prijava pravnih osoba za (su)financiranje programa i projekata iz travnja 2018. godine (objavljen 2. travnja) valjano je podneseno 114 prijava, temeljem kojih je Zaklada „Hrvatska za djecu“ (su)financirala 28 projekata i programa, ukupne vrijednosti 3.309.325,64 kuna.
 4. Na Javni poziv za podnošenje prijava pravnih osoba za (su)financiranje programa i projekata iz kolovoza 2016. godine (objavljen 1. kolovoza) valjano je podneseno 107 prijava, temeljem kojih je Zaklada „Hrvatska za djecu“ (su)financirala 24 projekta i programa, ukupne vrijednosti 1.912.261,25 kuna.
 5. Na Javni poziv za iskaz interesa za dostavu projektnih prijedloga pravnih osoba iz rujna 2014. godine (objavljen 22. rujna) valjano je podneseno 77 projektnih prijedloga, temeljem kojih je Zaklada "Hrvatska za djecu" (su)financirala 70 projekata i programa, ukupne vrijednosti 5.940.208,55 kuna.

Pozivamo sve zainteresirane pravne osobe da nastave pratiti rad i obavijesti Zaklade kako bi se pravovremeno i valjano pripremili za sljedeći javni poziv za pravne osobe (u 2020. godini).

Dojmovi pravnih korisnika

Dojmovi pravnih korisnika

Udruga oboljelih od celijakije Primorsko-goranske županije iznimno je ponosna na uspješnu suradnju koju već po drugi puta ostvaruje sa Zakladom "Hrvatska za djecu". Prošle godine Zaklada je osigurala sredstva za podizanje edukativne predstave "Lana tinejdžerica" koja ima za cilj educirati djecu na temu celijakije i bezglutenske prehrane kao jedinog lijeka za oboljele. Predstava istovremeno potiče djecu na toleranciju i vršnjačko pomaganje s jasnom porukom kako različitost nije mana! Zahvaljujemo Zakladi što je prepoznala potrebu aktualiziranja teme s obzirom na porast oboljele djece u Hrvatskoj. Svojom financijskom potporom značajno je doprinijela razvoju naše Udruge, ali i osvještavanju problema te iznalaženja idejnih rješenja za skrb djece oboljele od celijakije.

Marina Milinović
predsjednica Udruge oboljelih od celijakije PGŽ, Rijeka, 8. 5. 2017.
Bilo mi je odlično, sviđa mi se što je svima omogućeno gledati poznate, starije filmove na velikom platnu u uvjetima kina. Upad je besplatan, a dobili smo kokice i sok. Sigurno ću svaki četvrtak navečer doći s prijateljima pogledati neki kvalitetan film koji će se prikazivati i dobro se zabaviti. Jako mi se sviđa ideja ovog projekta te se nadam da će i drugi mladi dati priliku starijim klasičnim filmovima te prepoznat potencijal ovog projekta!

Tin Živković
krajnji korisnik programa Reci NE šundu, Samobor 10. 5. 2017.
Udruga Mali zmaj, zahvaljujući financiranju od strane Zaklade, uspjela je urediti prostor učionice, igraonice/dvorane i ateljea. Prostor koristi minimalno pedesetak djece tjedno, a aktivnosti koje se u njemu odvijaju su likovne radionice, glazbena igraonica, proslave dječjih rođendana, plesne radionice, dječje priredbe i predstave, pomoć pri učenju, art terapija, psihološko savjetovanje, itd. Prostor je kompletno uređen i prilagođen djeci koja u njemu svakodnevno uživaju. Puno hvala Zakladi koja je prepoznala naš rad kao društveno koristan i odlučila nas podržati u našim nastojanjima da pomognemo djeci u potrebi.

Martina Leopold
predsjednica Udruge Mali Zmaj, Zagreb 10. 5. 2017.
Copyright © Zaklada "Hrvatska za djecu", 2023. Sva prava pridržana