Pravne osobe


Zaklada „Hrvatska za djecu“ (su)financira projekte i programe pravnih osoba putem javnog natječaja i/ili javnog poziva za podnošenje prijava, koji se raspisuje temeljem prethodne odluke Upravnog odbora Zaklade, u pravilu, jedanput godišnje. Na ovaj način dodjeljuju se novčane potpore za one projekte i programe koji su usmjereni na dobrobit djece i mladih te podršku istima kroz različite sadržaje koji su od vitalne važnosti za njihov rast i razvoj, pri čemu Zaklada „Hrvatska za djecu“ svakim pojedinim javnim natječajem, odnosno pozivom, određuje područja djelovanja pravnih osoba koja će financijski podržati u tom trenutku, a koja mogu biti široko i općenito utvrđena, kao što mogu biti i usko specijalizirana.

Pravne osobe koje imaju pravo ostvariti (su)financiranje projekata/programa na prethodno opisani način su:

  1. organizacije civilnog društva (udruge, zaklade, fundacije, privatne ustanove, vjerske zajednice, pravne osobe Katoličke crkve) koje su osnovane sa svrhom promicanja obiteljskih vrijednosti i osnaživanja obitelji
  2. pravne osobe osnovane za obavljanje kulturnih, obrazovnih, sportskih, rekreacijskih i sličnih djelatnosti
  3. javne ustanove
  4. tijela državne uprave
  5. tijela jedinica lokalne samouprave
  6. tijela jedinica područne (regionalne) samouprave.

Zaklada je do danas provela ukupno dva javna poziva, prvi krajem 2014. godine i drugi u kolovozu 2016. godine.

  1. Na Javni poziv za iskaz interesa za dostavu projektnih prijedloga pravnih osoba iz rujna 2014. godine podneseno je ukupno 77 prijava projektnih prijedloga, temeljem kojih je Zaklada "Hrvatska za djecu" (su)financirala 70 projekata i programa, ukupne vrijednosti 5.940.208,55 kuna.
  2. Na Javni poziv za podnošenje prijava pravnih osoba za (su)financiranje programa i projekata iz kolovoza 2016. godine podneseno je ukupno 107 prijava, temeljem kojih je Zaklada „Hrvatska za djecu“ (su)financirala 24 projekta i programa, ukupne vrijednosti 1.912.261,25 kuna.

Sljedeći javni natječaj/poziv za pravne osobe Zaklada „Hrvatska za djecu“ planira provesti krajem 2017. godine te, stoga, pozivamo sve zainteresirane pravne osobe da prate rad i obavijesti Zaklade kako bi se pravovremeno i valjano pripremili za prijavu svojih projektnih prijedloga.

DOJMOVI KORISNIKA

Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI