Tisuću iskrenih želja
Na samom početku predstavljanja slikovnice „Učini mali korak velikim“, Zaklada „Hrvatska za djecu“ pružila je priliku za, barem na kratko, sretnije djetinjstvo djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djeci s poteškoćama u razvoju, dok će se tijekom narednih mjeseci prilika za izražavanje i ispunjenje dječjih želja pružiti i ostaloj djeci u potrebi budući da je Zaklada upoznata sa surovom stvarnošću života s kojom se susreću i ostale skupine djece.

Svjesna činjenice da glasovi najmlađih članova društva često budu zanemareni ili izgubljeni u općem društvenom žamoru, Zaklada „Hrvatska za djecu“ iskoristila je svoj glas kako bi prenijela tužne priče o ukradenim djetinjstvima i nesretnim sudbinama te kako bi iskrene dječje želje ugledale svjetlo dana.

Tisuću želja prikazanih u obliku crteža koje su djeca vlastitim rukama nacrtala i u njih pretočila svoju iskrenost, neiskvarenost i skrivene nade da će im želje biti ispunjene, sastavni su dio ove emotivne slikovnice – kroz njezinih prvih 1,000 primjeraka, a za koju se nadamo da će uskoro pronaći svoje mjesto u (gotovo) svakom hrvatskom domu. Njenim preuzimanjem, građani Hrvatske imaju priliku direktno pomoći onima u potrebi i nastaviti širiti svijest u postojanju djece čije djetinjstvo nije ispunjeno bojama, smijehom i magijom, nego tragedijom, tugom i sivilom te na taj način pomoći Zakladi u vraćanju osmijeha na lice svakog djeteta.

Usred užurbanog načina života, često zaboravljamo prave ljudske vrijednosti, a dijete koje smo nekoć bili blijedi u nama i postaje dio zaborava. Jesmo li već zaboravili koliko smo nekoć željeli bombone ili kuglicu sladoleda, novi bicikl ili plišanog zeku, šarenu loptu ili novu školsku torbu uz koju bi početak školske godine prividno bio lakši? Jesmo li već zaboravili kako smo prije gledali srcem, a ne interesom, smijali se iskreno, a ne lažno? Dok koračamo kroz život željni prigrliti sve vrijednosti koje nam drugi nameću i priuštiti si materijalne stvari koje nas ne ispunjavaju dovoljno, ponekad je potrebno samo pogledati par crteža i želje sadržane u njima kako bi probudili dijete u sebi i postali svjesni koliko je neispunjenih dječjih želja oko nas, a koje možemo ispuniti i nečiji maleni korak učiniti velikim.

Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI