Slikovnica


Slikovnica „Učini mali korak velikim“

Emotivna slikovnica „Učini mali korak velikim“ nastala je kao drugačiji alat komunikacije Zaklade „Hrvatske za djecu“ prema cjelokupnoj javnosti. Umjesto klasičnog oglašavanja, ideja je bila napraviti slikovnicu namijenjenu odraslim članovima društva koja ih podsjeća na važnost i odgovornost koju imaju u osiguravanju sretnog odrastanja najmlađih članova društva. Slikovnica komunicira samu bit postojanja Zaklade, a cilj joj je osvijestiti javnost o različitim sudbinama i potrebama djece u Hrvatskoj te potaknuti građane Hrvatske na aktivno sudjelovanje i pružanje pomoći djeci Hrvatske, a posebno djeci u njihovom neposrednom okruženju.

Posebnost slikovnice leži i u tome što se u prvih 1,000 primjeraka nalazi jedna dječjom rukom naslikana konkretna želja djeteta koja čeka na ostvarenje. Radi se o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djeci s poteškoćama u razvoju, a na taj način se želi prenijeti opipljiva poruka široj javnosti kako postoje različite sudbine djece koja nisu jednako sretna kao njihovi vršnjaci, kako su mnoga djetinjstva ukradena i kako je pomoć odraslih mališanima potrebnija više nego ikada.

Zaklada „Hrvatska za djecu“ osigurala je tekst slikovnice kojega je u velikom djelu napisala djelatnica Zaklade, Ozrenka Čolić, dok se za vizualnu atraktivnost pobrinuo Studio Sudar. Atraktivno ruho slikovnice zasluga je Print Boutique Cerovski, a snažne ilustracije unutar slikovnice djelo su jedne od najeminentnijih hrvatskih dizajnerica i ilustratorica, Booboo Tannenbaum, koja se potrudila svojim ilustracijama dati dušu snažnoj poruci koju slikovnica prenosi i na taj način približiti svim budućim čitateljima i preuzimateljima slikovnice različite i nerijetko tužne dječje sudbine opisane u tekstu.

Kako bi se omogućilo preuzimanje svih primjeraka slikovnice i ostvarilo 1,000 želja djece, Zaklada „Hrvatska za djecu“ prošla je put od 8 gradova diljem Hrvatske u kojima je predstavila ovu inicijativu, ali i omogućila svim zainteresiranim građanima da kroz razgovore i druženja s timom Zaklade saznaju više o misiji i radu Zaklade te budu dio njezinih aktivnosti.

Slikovnica „Učini mali korak velikim“ samo je jedna od mnogih inicijativa Zaklade „Hrvatska za djecu“ koja će nastaviti hrabro kročiti putem kojega su mnogi zaboravili, putem pružanja prilike svakom djetetu kojemu je potrebna pomoć, putem poticanja partnerstva sa svim organizacijama koje brinu o dobrobiti djece te putem traženja novih, inovativnih načina za senzibiliziranje javnosti o nesretnim dječjim sudbinama koje se moraju promijeniti.

GALERIJA SLIKAInternetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI