Sportsko-edukativni vikend u Šibenskom akvatoriju
Sportsko-edukativni vikend u Šibenskom akvatoriju

Zaklada ”Hrvatska za djecu” je u sklopu projekta ”I ja putujem” od 03. – 05. svibnja 2019. godine organizirala sportsko-edukativni vikend za 35 djece iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi zajedno sa svojim odgajateljima uživalo u druženju i jedrenju prekrasnim šibenskim akvatorijem. Nezaboravno iskustvo ispunjeno veseljem i obiljem pozitivne energije, ovim divnim mladim ljudima omogućili smo na inicijativu Splićana Borisa Jadrića i Nevena Katića koji su okupili svoje prijatelje skipere te uz donaciju Nautičkog centra Pina i Mare te Ankora chartera koji su ustupili jedrilice.

Djeca iz Osijeka, Siska, Lekenika, Slavonskog Broda i Zagreba, uz jedrenje posjetili su Memorijalni centar Faust Vrančić na otoku Prviću u kojem su upoznali život i djela Fausta Vrančića, čovjeka kojeg svijet danas najviše pamti kao izumitelja Homo Volansa – letećeg čovjeka, iako je on bio puno više.

Na otoku Zlarinu, gdje se i danas održao obrt ručne obrade nakita od koralja, posjetili su muzej koralja Zlarinka. Zlarinski koralj najpoznatiji je zlarinski izvozni proizvod. Danas o zlatnim danima zlarinskoga koraljarstva svjedoče izlošci Zlarinskog muzeja koralja. Posljednje odredište koje su posjetili bio je Nacionalni park Krka gdje su ih Skradinski buk te ostale prirodne ljepote Parka ostavili bez daha. Djeca su u tri dana provedena u šibenskom akvatoriju i okolici Šibenika stekla nova prijateljstva, upoznala dio Hrvatske koji nisu imali prilike vidjeti te naučili ponešto o jedrenju i boravku na moru.

Vidjeti osmjehe na licima mališana najveća nam je nagrada i zato ćemo im ovakvim akcijama i ubuduće nastojati uljepšati djetinjstvo. Naša su srca ispunjena. Veselimo se novim susretima i druženjima.

Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI