Proslava 10. rođendana Zaklade „Hrvatska za djecu“
Kako bi svečano obilježila 10 godina postojanja i rada na korist potrebite djece i mladih u Hrvatskoj, Zaklada “Hrvatska za djecu” je 25. listopada 2018. godine u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu održala 2 događanja – dnevno događanje namijenjeno mališanima koji su najčešći krajnji korisnici potpora Zaklade te večernje događanje namijenjeno svim prijateljima Zaklade.

Tako smo se u prvom dijelu dana tog sunčanog četvrtka družili s čak 600-ak djece kroz 2 predstave Joze Boze. Ovaj svjetski poznati mađioničar za djecu je naše male goste uveselio svojim najboljim trikovima te ih povremeno zatražio i pomoć u izvođenju istih, čime je izazvao opće veselje i neizmjernu količinu pozitivne energije u Maloj dvorani Lisinski.

Dobrog raspoloženja nije nedostajalo niti u drugom dijelu dana, kada je u večernjim satima u Velikoj dvorani Lisinski održan posebno emotivan koncert glazbene dive Nine Badrić.

Kako bi živjeli svoju svrhu i prilikom proslave 10. rođendana, cjelokupni prihod od prodaje ulaznica namijenili smo mladim sportašima s intelektualnim teškoćama koji će predstavljati Hrvatsku na Svjetskim ljetnim igrama Specijalne olimpijade u Abu Dhabiju 2019. godine te smo u tu svrhu prikupili čak 212.125,81 kuna, koji iznos će biti dodijeljen Specijalnoj olimpijadi Hrvatske tijekom studenog 2018. godine.

Specijalna olimpijada međunarodna je organizacija koja osobama s intelektualnim teškoćama daje priliku da ostvare svoj potencijal, razvijaju fizičke sposobnosti, pokažu hrabrost, ali i radost zbog iskustva prijateljstva. Specijalna olimpijada Hrvatske je nacionalni sportski savez, osnovan 1992. godine, koji se bavi provođenjem specifičnih sportsko-rekreativnih aktivnosti osoba s intelektualnim teškoćama. Sudjelovanjem u programu Specijalne olimpijade osobe s intelektualnim teškoćama stječu veće samopouzdanje i bolju sliku o sebi. Kroz svoje aktivnosti rastu psihički, duhovno i socijalno te pokazuju beskrajnu hrabrost i entuzijazam.

Koncert se održao pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gđe Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Središnjeg državnog ureda za šport te Grada Zagreba – gradonačelnika Grada Zagreba, g. Milana Bandića.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez iznimne velikodušnosti Nine Badriće te naših dragih sponzora, donatora i partnera za ovaj koncert – Hrvatske elektroprivrede (HEP-a), Podravke, Agroproteinke i Hrvatskog društva skladatelja, kao i medijskih pokrovitelja koncerta – Hanza medie i Narodnog radija.

S ponosom i neizmjernom radošću smo na ovaj način obilježili naš 10. rođendan – 10 godina rada naše Zaklade, tijekom kojih smo s 80 milijuna kuna dotaknuli i podržali više od 60,000 djece. Sada, s još više entuzijazma, energije i razumijevanja za potrebe naših najmlađih članova društva, nestrpljivo krećemo u nove izazove, nove projekte, novo desetljeće. Učinimo zajedno mali korak velikim!

Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI