Projekt sufinanciranja školske prehrane u osnovnim školama – drugo polugodište šk. god. 2017./2018.
Potaknuta uspješnom provedbom projekta osiguranja školske prehrane potrebitim osnovnoškolcima iz 8 županija u školskoj godini 2016./2017., Zaklada „Hrvatska za djecu“ je kroz drugo polugodište školske godine 2017./2018. podržala potrebite osnovnoškolce iz 2 županije.

Suradnja za školsku godinu 2017./2018. bila je ponuđena svim jedinicama područne i lokalne samouprave koje nisu imale mogućnost prijave na Javni poziv Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (MDOMSP) za osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za šk. god. 2017./2018., financiranog sredstvima iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Nakon inicijalnog istraživanja zainteresiranosti, Zaklada „Hrvatska za djecu“ ugovorila je suradnju s ukupno 8 (osam) jedinica područne i lokalne samouprave (1 – Istarska županija, 2 – Grad Labin, 3 – Grad Pazin, 4 – Grad Poreč, 5 – Grad Pula, 6 – Grad Rovinj, 7 – Grad Umag, 8 – Grad Crikvenica).

Temeljem sklopljenih ugovora, Zaklada „Hrvatska za djecu“ je s ukupno 340.924,50 kuna sufinancirala troškove školske prehrane za ukupno 626 potrebite djece u 31 školi koje su u nadležnosti naprijed navedenih jedinica područne i lokalne samouprave.

Sufinanciranje troškova školske prehrane provelo se za djecu koja dolaze iz obitelji u potrebi i koje su prethodno ispunile propisane uvjete, pri čemu je iznos sufinanciranja iznosio 5,50 kuna dnevno po djetetu.

Zaklada „Hrvatska za djecu“ zahvaljuje se svim suradnicima na projektu na strani jedinica područne i lokalne samouprave te će sigurno nastaviti tražiti prostor za podršku po pitanju školske prehrane za djecu koja dolaze iz obitelji u potrebi.

Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI