PROJEKT “I JA PUTUJEM” 2019.
I u 2019. godini projektom „I ja putujem“ željeli smo omogućiti socijalno ugroženim obiteljima, obiteljima koji skrbe o većem broju djece i obiteljima koji ulažu posebne napore da skrbe o bolesnoj djeci obiteljsko putovanje diljem Republike Hrvatske koje će im omogućiti bezbrižan odmor i kvalitetno provedeno vrijeme s najmilijima.

Naši ciljevi su pritom bili: omogućiti potrebitoj djeci boravak izvan doma, zbližavanje obitelji kroz zajedničko stjecanje novih iskustava, doprinos borbi protiv diskriminacije djece zbog siromaštva te osvještavanje javnosti o problemu i mogućnostima društvenog doprinosa rješavanju problema.

Roditelji/skrbinici su i ove godine pisali pismo Mom djetetu/mojoj djeci. Iz dirljivih pisama dala se iščitati velika ljubav, briga i ponos roditelja koji su, osim što su posebna vrijednost Projekta, ujedno, vjerujemo, i velika vrijednost za djecu iz obitelji.

Na ovogodišnji poziv javilo se devetnaest obitelji. Sretni smo da smo u 2019. godini uspjeli uveseliti jedanaest obitelji. Radilo se ukupno o 51 korisniku, od čega 33 djece, a putovalo se diljem Hrvatske, u Osijek, Trakošćan, Donju Stubicu, Zaton, Brelu, Korčulu,Tučepe, Opuzen i Dubrovnik.

U projektu su sudjelovali te u razdoblju od 30. svibnja do 22. rujna 2018. godine na raspolaganje stavili svoje smještajne kapacitete hotel Waldinger u Osijeku, hotel Merlot u Opuzenu, hotel Trakošćan, Port 9 apartmani Korčula, Terme Jezerčica, Bluesun hotel Alga Tučepi, Bluesun hotel Marina Brela, Hotel Mlini Dubrovnik, Zaton Holiday Resort. Hoteli su pritom osigurali besplatni smještaj na bazi polupansiona do sedam noćenja, a Zaklada „Hrvatska za djecu“ je osigurala prijevoz do odredišta i dnevni džeparac u iznosu od 50,00 kuna po članu obitelji. Zajedničkom sinergijom s hotelskim lancima proveli smo projekt vrijedan više od 100.000,00 kuna.

Zaklada „Hrvatska za djecu“ se zahvaljuje svim hotelima koji su sudjelovali i bez kojih ovaj projekt nikako ne bi bio moguć.

Ponosni smo što smo uspjeli ostvariti željeno. Vaše slike, prepune dječjih osmijeha, su najbolji dokaz tome.

Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI