USPJEŠNO PROVEDEN OVOGODIŠNJI PROJEKT „SPORTSKO – EDUKATIVNI JEDRILIČARSKI VIKEND ZA DJECU BEZ ODGOVARAJUĆE RODITELJSKE SKRBI“
Jedriličarsku regatu na relaciji Split – Brač – Hvar činili su skiperi volonteri, odgajatelji i trideset i troje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz šest hrvatskih gradova. Nezaboravan vikend u svibnju organizirali smo za štićenike Dječjeg doma Maestral iz Splita, Centra za pružanje usluga u zajednici Izvor iz Selca, Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka, Centra za pružanje usluga u zajednici iz Lipika, Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor iz Karlovca i Kuću sretnih ciglica – Dom za djecu iz Slavonskog Broda.

Cilj je projekta je ojačati djecu organizacijom aktivnosti koje će ih razvedriti, usrećiti i u kojima će imati priliku naučiti nešto novo, uz obavezno druženje i razmjenu životnih priča s drugima. Prema viđenome i prema dječjim osmijesima – uspjeli smo, a oni su u svoja sjećanja utisnuli još jednu morsku sliku uz potpunu perspektivu mora.

Kako bi se Projekt uspješno proveo najzaslužnija je tvrtka Jadranski naftovod, ali i Yacht Charter tvrtke koje su svoje jedrilice na tri dana besplatno ustupile za provedbu projekta. To su: Orvas Yachting, Split; Nautika centar Nava, Split; Sunlife Charter, Split; Waypoint – Yacht Charter Croatia, Split; Bav-Adria Yachting, Kaštel Gomilica; Pitter Yachtcharter, Trogir; Dalmacia Charter, Trogir; Sailing Europe Charter, Šolta; Nautički centar Pina i Mare, Šibenik i Bavaria Yachting servis, Tkon.

I skiperi su svoje vrijeme i znanja darovali djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. To su; Jurko Anzulović, Branimir Botić, Nikola Botić, Kristijan Brkljačić, Siniša Dević, Neven Katić, Mario Marinović, Luka Matias i idejni začetnik plovidbe Boris Jadrić. U projektu su putem donacija sudjelovali i Županijska lučka uprava Županije splitsko-dalmatinske i ACI marini, Milna te restorani iz Splita, Milne na Braču i iz Staroga Grada na Hvaru.

Iz splitske luke mirno more prije početka plovidbe poželjeli su Državna tajnica Margareta Mađerić u ime Ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića, koji je ujedno i predsjednik Upravnog odbora Zaklade, idejni začetnik plovidbe Boris Jadrić i Upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“ Renata Gubić.

Tako je i bilo. Mirno more, sunce i dobra energija pratili su nas na putu tako da smo se sretno i sigurno vratili i dalje posvetili obavezama u školama, na poslovima… Ali uspomene ostaju!

Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI