Koncert mladih talenata
Večer glazbe, humanosti, zahvale, radosti, mladosti, iskustva i ljubavi. Sve se to dogodilo sinoć u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu na Koncertu mladih talenata Zaklade „Hrvatska za djecu“. U najstarijoj i najljepšoj zagrebačkoj koncertnoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda održan je nesvakidašnji koncert s plemenitim ciljem. Mladi i iznimno talentirani korisnici Zaklade “Hrvatska za djecu”, njih ukupno devetero, imali su jedinstvenu priliku pokazati ono u čemu su najbolji – a to je glazba.

Na koncertu su nastupili: Agata Ribić, Petar Miličević, Dan Bantić, Dominik Žarko Jakovljević, Ante Jakovljević, Ema Boljevčan, Marko Boljevčan, Petra Boljevčan i Stjepan Magdić. Za tu glazbenu čaroliju hvala velikim glazbenim zvijezdama Ani Rucner, Dubravki Mušović-Šeparović, Darku Domitroviću te duetu Hojsak & Novosel koji su svojim dolaskom i emotivnim nastupima pokazali put kojim trebaju proći sinoćnje zvijezde u nastajanju zbog kojih smo se svi i okupili. A to su mladi ljudi kojima je Zaklada financirala kupovinu glazbenih instrumenata ili sudjelovanje na glazbenim natjecanjima i smotrama.

Koncertnom dvoranom širili su se najljepši zvuci ikad skladanih glazbenih komada Brune Bjelinskog, Henri Rabauda, J.S. Bacha, Stanislava Wisnievskog, Ludwiga van Beethovena te mnogih drugih, a sve u izvedbi mladih i talentiranih korisnika Zaklade “Hrvatska za djecu” koji su očarali publiku koja je do posljednjeg mjesta ispunila dvoranu. Podršku mladim talentima svojim divni notama i skladbama dali su brojni poznati glazbeni izvođači. Svojevrsni partner koncerta bio je i Hrvatski glazbeni zavod koji je djeci, gostima i publici širom otvorio svoja vrata, zajedno sa svim djelatnicima i tehničkim osobljem. Mladi su i razigrani, uče, zaljubljuju se, izlaze, ali već godinama vrijedno vježbaju tako da su postali već pravi mali majstori notnih zapisa. Hvala vam! Svi se nastavljamo truditi i dalje zato očekujte još ovakvih večeri uz glazbene note.

Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI