AKCIJA SPORT ZA SVE ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU” NASTAVLJENA JE U 2019. GODINI
AKCIJA SPORT ZA SVE ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU” NASTAVLJENA JE U 2019. GODINI

Zaklada “Hrvatska za djecu” nastavlja s akcijom Sport za sve, kojoj je cilj u sportske aktivnosti, pod stručnim vodstvom, diljem hrvatske uključiti djecu i mlade, korisnike nekih od Zakladinih programa pomoći. Oni, iz SOS Dječjeg sela Lekenik, posljednje su rujanske dane iskoristili za tjelesnu aktivnost na svježem zraku priključivši se treningu projekta Aktivna Hrvatska pod vodstvom tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba na platou Gradec. Mnogi od njih su pokazali izvrsnu tjelesnu formu. Među 200 vježbača istaknuli su se pravilno obavljajući i najzahtjevnije zadatke trenerskog tima, a brojne okupljene građane oduševilo je izvrsno znanje ovih mladih ljudi o pravilnoj prehrani te važnosti tjelovježbe za psihičko i tjelesno zdravlje tijekom cijelog života. U vježbanju su uživali ali pozorno su pratili i predavanje i demonstraciju pružanja prve pomoći te slušali savjete nutricionista o važnosti zdrave i balansirane prehrane.

„Zaklada „Hrvatska za djecu“ već drugu godinu sudjeluje u projektu Aktivna Hrvatska. Ove godine sa Zakladom su vježbali štićenici SOS Dječjeg sela Lekenik i sigurna sam da je to za njih bio jedan kvalitetno proveden dan u kojem su od nutricionista, kineziologa te liječnika ponešto i naučili. U ovakvom pozitivnom ozračju sigurno nastavljamo vježbati s Aktivnom Hrvatskom.“- istaknula je upraviteljica Zaklade Renata Gubić te dodala: „Misija Zaklade je dobrobit djece i mladih u svim segmentima njihovog rasta i razvoja: socijalnog, obrazovnog i svakako zdravstvenog. Kontinuirano tijekom godine dodjeljujemo potpore za liječenje bolesne djece, a svjesni smo važnosti redovite tjelovježbe i pravilne prehrane kao preventive za očuvanje zdravlja te za normalan rast i razvoj djece i mladih osoba.“

Štićenike Zaklade ugodno je iznenadio partner projekta Aktivna Hrvatska, Dechatlon, koji je mladim vježbačima kao nagradu za odličan trening i brigu o svom zdravlju darovao opremu za vježbanje.

 

Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI