PRAVNE osobe


NATJEČAJI

OBAVIJEST PRAVNIM OSOBAMA

Obavještavaju se zainteresirane pravne osobe da je na sjednici Upravnog odbora održanoj dana 18. lipnja 2020. godine usvojen Izmijenjen i dopunjen Godišnjeg programa rada i Financijski plana Zaklade „Hrvatska za djecu“ za 2020. godinu.

Temeljem istog, obzirom na novonastale okolnosti izazvane epidemijom bolesti COVID-19, Zaklada ne će raspisati Javni natječaj za (su)financiranje programa ili projekata pravnih osoba raspisivanje kojeg je bilo predviđeno za travanj 2020. godine. Time su sredstva planirana u financijskom planu Zaklade za (su)financiranje programa i projekta pravnih osoba u 2020. godini značajno umanjena, te Zaklada nije u formalno pravnoj mogućnosti izravno (su)financirati programe i projekte pravni osoba male vrijednosti.

Isto proizlazi iz članka 6. stavka 3. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge („Narodne novine“, br. 26/15.) temeljem kojeg se financijska sredstva bez objavljivanja javnog natječaja mogu dodjeljivati izravno na način da ukupni iznos tako dodijeljenih sredstava iznosi najviše 5% svih sredstava planiranih u proračunu za financiranje svih programa i projekata udruga. Također, članak 52. stavak 1. točka (iii) Pravilnika o vrstama, uvjetima i postupku za dodjelu potpora Zaklade „Hrvatska za djecu“ (Klasa: 023-04/19-01/07, Urbroj: ZHZD/01-19-02 od 29. rujna 2019.) kojim se regulira izravno (su)financiranje projekata i programa pravnih osoba kaže „Ukupan iznos tako dodijeljenih sredstava tijekom kalendarske godine iznosi najviše 5% sredstava planiranih u financijskom planu Zaklade za (su)financiranje projekata i programa pravnih osoba za tekuću godinu.“

Želimo izraziti duboko žaljenje zbog trenutne nemogućnosti da financijski podržimo rad pravnih osoba. Napominjemo kako će u slučaju promijenjenih okolnosti obavijesti o istome biti na našim web stranicama u rubrici Obavijesti.

Otvoreni natječaji

Trenutno nema otvorenih Javnih poziva za podnošenje prijava pravnih osoba za (su)financiranje programa i projekata.

Razdoblje za podnošenje prijava na Javni poziv utvrđeno je od početno 13.05.2019. do zaključno 14.06.2019.

Arhiva natječaja

Javni poziv za podnošenje prijava pravnih osoba za (su)financiranje programa i projekata, 13. svibnja 2019.

Prošli natječaji

JAVNI POZIV ZA PRAVNE OSOBE – 13. svibnja 2019. godine

JAVNI POZIV ZA PRAVNE OSOBE – 31. srpnja 2018. godine

JAVNI POZIV ZA PRAVNE OSOBE – 2. travnja 2018. godine

JAVNI POZIV ZA PRAVNE OSOBE – 1. kolovoza 2016. godine

JAVNI POZIV ZA PRAVNE OSOBE – 22. rujna 2014. godine

POVRATAK

Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI