Pravne osobe - dojmovi


Udruga oboljelih od celijakije Primorsko-goranske županije iznimno je ponosna na uspješnu suradnju koju već po drugi puta ostvaruje sa Zakladom "Hrvatska za djecu". Prošle godine Zaklada je osigurala sredstva za podizanje edukativne predstave "Lana tinejdžerica" koja ima za cilj educirati djecu na temu celijakije i bezglutenske prehrane kao jedinog lijeka za oboljele. Predstava istovremeno potiče djecu na toleranciju i vršnjačko pomaganje s jasnom porukom kako različitost nije mana! Zahvaljujemo Zakladi što je prepoznala potrebu aktualiziranja teme s obzirom na porast oboljele djece u Hrvatskoj. Svojom financijskom potporom značajno je doprinijela razvoju naše Udruge, ali i osvještavanju problema te iznalaženja idejnih rješenja za skrb djece oboljele od celijakije. Marina Milinović, predsjednica Udruge oboljelih od celijakije PGŽ, Rijeka | 8. 5. 2017.

Provedbom projekta – Zaigraj srcem!, Udruga za djecu Bubamara uspješno je pokrenula provedbu odgojno-obrazovnog programa u sklopu igraonice u Brodskom Stupniku zahvaljujući doznačenim financijskim sredstvima Zaklade „Hrvatska za djecu“. Tijekom 5 mjeseci provedbe projekta, povećao se interes roditelja s područja općine Brodski Stupnik, ali i okolnih općina za upis djece u program igraonice. Kako smo naveli u projektnom prijedlogu, do tada naša djeca nisu imala mogućnost pohađati program igraonica i na taj način onemogućeno im je druženje s ostalom djecom što je veoma važno za rast i razvoj svakog djeteta. Posebno bi naveli kako su se tijekom provedbe projekta aktivno uključili i roditelji, kao i ostali dionici (lokalna samouprava) i stanovnici općine, koji su prepoznali važnost provođenja programa igraonice. Prezentirajući projekt svim zainteresiranima u našoj lokalnoj zajednici, dionici su uvidjeli da, ukoliko svi zajednički djeluju, mogu postići rezultate i ostvariti velike promjene u društvu. Također, roditelji su prepoznali važnost projekata te su voljni sudjelovati i podržati sve ostale projekte koje će udruga u budućnosti također uspješno provoditi. Udruga za djecu Bubamara uspješno je uspostavila program igraonice na još dvije lokacije (Stari Slatinik i Sibinj) zbog velikog interesa roditelja te se nadamo da će se uz donacije građana i pripremu projektnih prijedloga održati provođenje igraonica na zadovoljstvo svih nas. Kristina Čeliković, predsjednica Udruge za djecu „Bubamara“, Brodski Stupnik | 9. 5. 2017.

Projekt „Mala djela za velike promjene“, sufinanciran od strane Zaklade „Hrvatska za djecu“, jedan je od važnijih projekata za Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba. Kako je Savez uglavnom fokusiran na starije gluhe članove, ovim projektom smo podigli aktivnosti na jedan veći nivo – uključivanjem djece i mladih u aktivnosti Saveza kroz radionice šaha, znakovnog jezika i nenasilja. Kao izvoditeljica projekta, odnosno voditeljica radionica šaha, istaknula bih kako sam izrazito zadovoljna s tijekom projekta, posjećenosti radionica i zainteresiranošću naših korisnika. Ovo je jedan od većih projekata Saveza kojim dajemo mogućnost djeci i mladima, čujućima i gluhima, za sudjelovanjem u različitim aktivnostima, ali isto tako radimo na uključivanju čujućih s gluhim osobama, razvoju tolerancije i prihvaćanju. Iva Hlavač, izvoditeljica aktivnosti na projektu Mala djela za velike promjene, Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba, Zagreb | 11. 5. 2017.

Od prijave projekta, potpisivanja ugovora i izvođenja aktivnosti imamo izvrsnu suradnju sa Zakladom „Hrvatska za djecu“. Rezultati javnog poziva, uplata sredstava, ali i cjelokupna korespondencija bila je izvrsna. Veselimo se nastavku suradnje sa Zakladom sve do završetka našega projekta, ali i u daljnjoj budućnosti. Goran Basta, voditelj projekta Mala djela za velike promjene, Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba, Zagreb | 11. 5. 2017.

Uređaj za iskašljavanje, koji je Savez društava distrofičara Hrvatske (SDDH) kupio zahvaljujući donaciji Zaklade „Hrvatska za djecu“, spasio mi je život. Samo nakon nekoliko korištenja puno lakše sam disala. Jako je praktičan, ugodan za korištenje i ne iscrpljuje kao druge metode za iskašljavanje. Stella Franjić, predsjednica Foruma mladih SDDH, Zagreb

Projekt „Nenasiljem u sretniju mladost“ koji smo započeli 2016. godine uz financiranje Zaklade „Hrvatska za djecu“ je pokazao vrlo pozitivne rezultate i zadovoljstvo učenika na treninzima i radionicama. Kako i sam naslov teme projekta govori, svrha ovog projekta je bila osvijestiti kod djece problematiku nasilja te im pomoći da se i u svakodnevnom životu u školi i u obitelji nose sa zahtjevnim situacijama, a sve to uz pokret i tjelesnu aktivnost koji aikido vještina donosi.  Ovdje smo zahvalni Zakladi  „Hrvatska za djecu“ koja je prepoznala i podržala potrebitost ovakvog projekta te ujedno svojom financijskom podrškom doprinijela da se projekt i dalje provodi na zadovoljstvo krajnjih korisnika. Marijan Kudrna, predsjednik Aikido društva Zagreb, Zagreb | 11. 5. 2017.

POVRATAK

Bilo mi je odlično, sviđa mi se što je svima omogućeno gledati poznate, starije filmove na velikom platnu u uvjetima kina. Upad je besplatan, a dobili smo kokice i sok. Sigurno ću svaki četvrtak navečer doći s prijateljima pogledati neki kvalitetan film koji će se prikazivati i dobro se zabaviti. Jako mi se sviđa ideja ovog projekta te se nadam da će i drugi mladi dati priliku starijim klasičnim filmovima te prepoznat potencijal ovog projekta! Tin Živković, krajnji korisnik programa Reci NE šundu, Samobor | 10. 5. 2017.

Zahvaljujući sufinanciranju Zaklade „Hrvatska za djecu“ mogli smo ostvariti poseban filmski program za mlade „Reci NE šundu“ u novootvorenom Centru za mlade Bunker u Samoboru. Kupljeno projekcijsko platno i projektor iz programa kojeg sufinancira Zaklada nam omogućuju da organiziramo besplatne filmske projekcije za mlade i približimo mladima film kao umjetnost, a ne samo kao komercijalnu djelatnost. Reakcije mladih su izuzetno dobre jer imaju priliku na velikom platnu gledati kultne filmove iz područja filmske umjetnosti te o njima razgovarati, i tako usvajati neke druge filmske vrijednosti, mimo onih koje diktiraju kino multipleksi. Jelena Vojvoda, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Samobor (u sklopu kojeg je Centar za mlade Bunker) | 10. 5. 2017.

Udruga Mali zmaj, zahvaljujući financiranju od strane Zaklade, uspjela je urediti prostor učionice, igraonice/dvorane i ateljea. Prostor koristi minimalno pedesetak djece tjedno, a aktivnosti koje se u njemu odvijaju su likovne radionice, glazbena igraonica, proslave dječjih rođendana, plesne radionice, dječje priredbe i predstave, pomoć pri učenju, art terapija, psihološko savjetovanje, itd. Prostor je kompletno uređen i prilagođen djeci koja u njemu svakodnevno uživaju. Puno hvala Zakladi koja je prepoznala naš rad kao društveno koristan i odlučila nas podržati u našim nastojanjima da pomognemo djeci u potrebi. Martina Leopold, predsjednica Udruge Mali Zmaj, Zagreb | 10. 5. 2017.

Udruga „Ljubav na djelu“ okuplja roditelje djece oboljele od malignih i kroničnih bolesti koja se liječe u sklopu Klinike za dječje bolesti Zagreb s ciljem pružanja potpore obiteljima i djeci, kao i podizanja kvalitete liječenja i boravka djece u Klinici, a u skladu s potrebama oboljele djece i roditelja kako bi zajedno što lakše prebrodili put do zdravlja. Članica je svjetske organizacije ICCCPO, Koalicije udruge u zdravstvu  i globalne mreže pacijenata Patient Innovation. Uz financijsku pomoć Zaklade “Hrvatska za djecu“ održavaju se mnogobrojni veseli trenuci u životima oboljele djece specijalnim pristupima psihološke pomoći, a sve kroz igru i pozitivno ozračje. Uz pomoć Zaklade osigurana su sredstva za poseban vid play terapije za manje uzraste i poseban vid terapije uređajem „Neuro and bio feedback“ za starije uzraste te je time obuhvaćen velik broj pacijenata. Cilj projekta je osim terapije i deinstitucionalizacija, tj provođenje terapija izvan bolničkih institucija. Ljiljana Vuletić, predsjednica Udruge Ljubav na djelu, Zagreb | 11. 5. 2017.

Dobivenim sredstvima Zaklade „Hrvatska za djecu“  dodatno je kvalitetnom opremom opremljen studio Prve školske televizije (PŠTV) u okviru Centra izvrsnosti iz hrvatskog jezika (CIH) Elektrostrojarske škole (ESS). To je omogućilo i kvalitetniji/učinkovitiji rad CIH-a u cjelini te umrežavanje s ostalim centrima izvrsnosti u izradi i implementaciji novih projekata. U redovite projekte koje provodi CIH već nekoliko godina ( npr. „Odaberi svoju školu“) uključen je veći broj zainteresiranih i motiviranih učenika, a sve su akcije nakon upoznavanja s radom nove opreme izvedene na puno višoj stručnoj razini. Redovita je suradnja s lokalnom Varaždinskom televizijom za koju učenici Prve školske televizije produciraju redovite emisije Izgradi šareno i Školski tjednik. Učenici Prve školske televizije prepoznati su kao velika novost u hrvatskim okvirima. Od 8. do 10. svibnja 2017. godine, petero učenika i dva mentora organizirali su (na poziv organizatora) uspješnu filmsku radionicu za učenike 1. - 8. razreda OŠ Zadarski otoci, otok Iž, na temu Pametni otoci. Rezultat je dokumentarni film koji će se prikazivati na kanalu PŠTV-a i biti vidljiv na internetskim stranicama. Valentina Šinjori, voditeljica Centra izvrsnosti za hrvatski jezik Varaždinske županije, uz Tibora Buna voditeljica PŠTV-a i mentorica učenicima, Varaždin | 11. 5. 2017.

Financijska podrška Zaklade „Hrvatska za djecu“ omogućila nam je daljnje provođenje projekta „poKREt!“, čime je osigurana psihosocijalna podrška u razvoju, socijalizaciji i integraciji učenicima s teškoćama u razvoju do kraja školske godine u OŠ Žitnjak. Učenici s teškoćama u razvoju predstavljaju posebno ranjivu skupinu djece kojoj je, osim zdravstvene skrbi, obrazovanja i zadovoljavanja osnovnih potreba, potrebno omogućiti sudjelovanje u aktivnostima koje će ih kreativno stimulirati kako bi mogla razviti svoje pune kapacitete i ostvariti temeljna prava koja imaju i druga djeca. Kroz pokret, ples, igru i druge ekspresivne tehnike, cilj projekta je unaprijediti kvalitetu života učenika u njihovom svakodnevnom okruženju. Zahvaljujemo Zakladi što je prepoznala vrijednost i korisnost našeg projekta te u svakom trenutku bila dostupna za sva naša pitanja i nedoumice. Jelena Višek, voditeljica projekta, Udruga Labirint, Zagreb | 11. 5. 2017.

Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI