Obavijesti


MIA DIMŠIĆ I DOMENICA ZAPJEVAT ĆE ZA ONE KOJI NE MOGU VIDJETI NI ČUTI


“Ne znam koliko vam je poznato da među nama žive ljudi koji istodobno i ne vide i ne čuju. Žive lišeni svjetlosti i zvuka ili, u jedva boljem slučaju, do njih dopiru tek njihove razgovjetnije ili bljeđe sjene. Dodir je njihovo jedino oko, njihovo jedino uho, a često. i njihov jedini jezik..“ – emotivna je ovo rečenica pjesme Stjepana Lice Dodir prema kojoj je ime dobio Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir, a u kojem se trenutno nalazi 40 osoba koje ne vide niti čuju.

Upravo za njih glazbenice Mia Dimšić i Domenica u ime Zaklade „Hrvatska za djecu“ predstavljaju treći po redu, tradicionalni donatorski koncert koji nas na splitskoj tvrđavi Gripe očekuje u subotu, 22. kolvoza u 21 sat. Sav prihod od prodanih ulaznica ovog donatorskog koncerta namijenjen je edukaciji osobnih asistenata bez kojih gluhoslijepe osobe ne bi imale nikakvu šansu za uključenje u normalan život. Podrška asistenata iznimno je važna upravo za gluhoslijepu djecu od njihove najranije dobi kako bi naučili živjeti sa svojim invaliditetom i ostvariti željenu razinu obrazovanja te biti član društva ravnopravan ostalima.

Mia Dimšić i Domenica Žuvela nove su ambasadorice Zaklade „Hrvatska za djecu“ koje ovim koncertom najavljuju prekrasnu glazbenu ljetnu večer ispunjenu emocijama. Atraktivne djevojke dugogodišnje su prijateljice i omiljene glazbenice mladih. Koliko volimo pjevušiti upravo mladenačke hitove govori debitantski album Mie Dimšić Život nije siv koji je nakon izdavanja u rekordnom roku postao najprodavaniji album. Naslovna istoimena pjesma proglašena je najslušanijom, a Mia priznanjem za najbolju mladu izvođačicu. Život nije siv zaradio je i nagradu Porin, a istu nagradu Mia je osvojila i za pjesme Bezimeni i Božićno jutro. Jednako omiljeni su i hitovi Domenice koja je već s debitantskim singlom Kad sam s tobom osvojila nagradu za najboljeg debitanta na Splitskom festivalu. Na istoimenom festivalu kasnije je pobijedila izvodeći pjesmu Mi protiv nas s Damirom Kedžom, a nakon toga ova perspektivna glazbenica natjecala se i na Dori. Njezin posljednji album Ćiribu ćiriba osvojio je Porin za najbolji album zabavne glazbe.

Ulaznice za koncert Mie Dimšić i Domenice za Zakladu “Hrvatska za djecu” mogu se kupiti u sustavu Croatia tickets-a putem službene stranice www.croatia-tickets.com po cijeni od 100 kuna. Pokrovitelji koncerta su Grad Split, JANAF, HDS ZAMP te Karaman koncert.


OBAVIJEST PRAVNIM OSOBAMA


Obavještavaju se zainteresirane pravne osobe da je na sjednici Upravnog odbora održanoj dana 18. lipnja 2020. godine usvojen Izmijenjen i dopunjen Godišnjeg programa rada i Financijski plana Zaklade „Hrvatska za djecu“ za 2020. godinu.

Temeljem istog, obzirom na novonastale okolnosti izazvane epidemijom bolesti COVID-19, Zaklada ne će raspisati Javni natječaj za (su)financiranje programa ili projekata pravnih osoba raspisivanje kojeg je bilo predviđeno za travanj 2020. godine. Time su sredstva planirana u financijskom planu Zaklade za (su)financiranje programa i projekta pravnih osoba u 2020. godini značajno umanjena, te Zaklada nije u formalno pravnoj mogućnosti izravno (su)financirati programe i projekte pravni osoba male vrijednosti.

Isto proizlazi iz članka 6. stavka 3. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge („Narodne novine“, br. 26/15.) temeljem kojeg se financijska sredstva bez objavljivanja javnog natječaja mogu dodjeljivati izravno na način da ukupni iznos tako dodijeljenih sredstava iznosi najviše 5% svih sredstava planiranih u proračunu za financiranje svih programa i projekata udruga. Također, članak 52. stavak 1. točka (iii) Pravilnika o vrstama, uvjetima i postupku za dodjelu potpora Zaklade „Hrvatska za djecu“ (Klasa: 023-04/19-01/07, Urbroj: ZHZD/01-19-02 od 29. rujna 2019.) kojim se regulira izravno (su)financiranje projekata i programa pravnih osoba kaže „Ukupan iznos tako dodijeljenih sredstava tijekom kalendarske godine iznosi najviše 5% sredstava planiranih u financijskom planu Zaklade za (su)financiranje projekata i programa pravnih osoba za tekuću godinu.“

Želimo izraziti duboko žaljenje zbog trenutne nemogućnosti da financijski podržimo rad pravnih osoba.

Napominjemo kako će u slučaju promijenjenih okolnosti obavijesti o istome biti na našim web stranicama u rubrici Obavijesti.


NOVO, KORISNO, BRZO


Nova mogućnost podnošenja on line prijava za naše korisnike upravo je zaživjela na našim internetskim stranicama.

Kako bismo ubrzali i olakšali prijave fizičkim osobama za potpore koje Zaklada pruža, uveli smo ovu aplikaciju, a vi samo posjetite www.zhzd.hr, pronađite link za prijavu (vidite na priloženim fotografijama – imate dvije mogućnosti), slijedite upute i naravno – priložite svu traženu dokumentaciju. A sve, naravno, ukoliko zadovoljavate propisane uvjete za pojedine potpore. Sretno!


Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI