Obavijesti


PODRŠKA KOD PRIJAVA ZA SREDNJOŠKOLSKE STIPENDIJE


Podsjećamo srednjoškolce da je do 25. rujna 2021. godine otvoren Javni natječaj za dodjelu stipendija Zaklade „Hrvatska za djecu“ učenicima na redovnom srednjoškolskom obrazovanju za školsku godinu 2021./2022. Prijave se dostavljaju isključivo putem on line obrasca koji je dostupan na linku: https://stipendije.zhzd.hr/#/

Prije toga, kako bi se sve nedoumice otklonile na vrijeme, molimo vas da pažljivo proučite Natječaj https://www.zhzd.hr/stipendije/natjecaji/javni-natjecaj/

I mi ćemo vam rado pomoći ako imate dodatnih pitanja ili bilo kakve tehničke poteškoće kod same prijave. Svoje upite možete slati na e-mail: stipendije@zhzd.hr.

Sretno!


DODJELA NOVČANIH POTPORA U SLUČAJEVIMA VIŠESTRUKOG PORODA I UDOMLJENJA DJETETA


Obavještavaju se fizičke osobe (obitelji) koje su Zakladi „Hrvatska za djecu“ (u daljnjem tekstu: Zaklada) podnijele zahtjeve za dodjelu novčanih potpora u slučajevima višestrukog poroda i udomljenja djeteta (u daljnjem tekstu: Zahtjev) da je Zaklada za 2021. godinu svojim Financijskim planom za 2021. godinu, za predmetnu potporu odobrila ukupno 338.000,00 kuna za potporu višestrukog poroda i 124.628,80 kuna za potporu udomiteljskim obiteljima.

Slijedom naprijed navedenog, svi Zahtjevi koje je Zaklada zaprimila zaključno do 27. kolovoza 2021. godine bit će obrađeni po datumu primitka i isplaćivat će se u skladu sa raspoloživim financijskim sredstvima za te vrste potpora prema financijskom planu za 2021. godinu (sve u slučaju da udovoljavaju propisanim uvjetima i da je dokazna dokumentacija potpuna).

Svi ostali Zahtjevi, koje je Zaklada zaprimila od 27. kolovoza 2021. godine nadalje neće biti obrađeni niti isplaćeni jer je raspoloživa financijska kvota za ove vrste potpora (novčana potpora u slučaju višestrukog poroda i novčana potpora u slučaju udomljenja djeteta) za 2021. godinu ispunjena.

Slijedom naprijed navedenog, ovim putem Vas pozivamo da pratite službene stranice Zaklade i podsjećamo da Zaklada također dodjeljuje i ostale oblike novčanih potpora za fizičke osobe (obitelji u potrebi), a više informacija o tome možete pronaći na www.zhzd.hr, u rubrici Fizičke osobe.


JAVNI NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA UČENICIMA NA REDOVNOM SREDNJOŠKOLSKOM OBRAZOVANJU ZA ŠK. GOD. 2021./2022.


Obavještava se zainteresirana javnost da je Zaklada „Hrvatska za djecu“ dana 25. kolovoza 2021. na svojim službenim internetskim stranicama (www.zhzd.hr), u rubrici Stipendije, podrubrici Natječaji, objavila Javni natječaj za dodjelu stipendija Zaklade „Hrvatska za djecu“ učenicima na redovnom srednjoškolskom obrazovanju za školsku godinu 2021./2022. (u daljnjem tekstu: Javni natječaj).

Tekst Javnog natječaja, s cjelokupnom natječajnom i pratećom dokumentacijom, nalazi se na sljedećem linku: https://www.zhzd.hr/stipendije/natjecaji/javni-natjecaj/

Prijave na Javni natječaj moguće je podnijeti u razdoblju od početno 25. kolovoza 2021. do zaključno 25. rujna 2021. elektroničkim putem, koristeći aplikaciju koja se nalazi iza gumba „PODNESI PRIJAVU“ na naprijed danom linku.

Temeljem predmetnog Javnog natječaja Zaklada planira dodijeliti ukupno 100 stipendija učenicima javnih srednjih škola za potrebe školovanja tijekom školske godine 2021./2022., pri čemu godišnja stipendija po svakom učeniku iznosi 5.000,00 kn (slovima: pet tisuća kuna i nula lipa).

Nakon objave Javnog natječaja, sve obavijesti s njim u svezi bit će pravovremeno objavljivane u rubrici Stipendije, podrubrici Natječaji, Važne obavijesti i rezultati Javnog natječaja

U slučaju pitanja, ista je moguće postavljati elektroničkom poštom na e-adresu stipendije@zhzd.hr .


Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI