Obavijesti


JAVNI POZIV ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU ZAKLADE „I JA PUTUJEM“ 2020.


Obavještavamo zainteresirane obitelji da dana 20. svibnja 2020. godine Zaklada „Hrvatska za djecu“ (u daljnjem tekstu: Zaklada) započinje provedbu projekta „I ja putujem“, s ciljem organizacije ljetovanja ili praznika u mjestu izvan primarnog boravišta za malodobnu djecu iz obitelji u potrebi.

Više detalja o uvjetima, postupku, načinu i rokovima prijave te obveznoj dokumentaciji koju su prijavitelji dužni dostaviti možete pročitati u tekstu Poziva koji je objavljen u sklopu ove obavijesti. U sklopu ove obavijesti objavljuju se ujedno i predlošci izjava koje trebaju ispuniti osobe koje odluče podnijeti prijavu za sudjelovanje u projektu.

Administrativni dio projekta „I ja putujem“ provest će se putem službene Facebook stranice Zaklade (nalazi se na sljedećem linku: https://www.facebook.com/ZakladaHrvatskaZaDjecu/), gdje će Zaklada pravovremeno objavljivati sve informacije od važnosti za projekt.

Javni poziv za sudjelovanje u projektu „I ja putujem“

Obrazac izjave za sudjelovanje u projektu „I ja putujem“

Obrazac izjave za suglasnost za korištenje osobnih podataka – punoljetni članovi

Obrazac izjave za suglasnost za korištenje osobnih podataka – malodobna djeca


OBAVIJEST O RADU SA STRANKAMA


Prema preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske mjere prevencije protiv pandemije korona virusa popuštaju, uputu za rad službi izdalo je i Ministarstvo uprave Republike Hrvatske, stoga ponovno uvodimo direktni rad sa strankama. S obzirom da  smo se već naviknuli na brže i sigurnije rješavanje Vaših pitanja elektronički i dalje Vas pozivamo da nam upite, dokumente, račune i sve ostale dokumente dostavljate na e-mail. Također nas možete kontaktirati putem telefona te slanjem pošte na adresu Park Stara Trešnjevka 4, 10 000 Zagreb. No, ukoliko smatrate da Vaš zahtjev nije moguće riješiti u telefonskom razgovoru ili putem e-maila, od sada je ponovno moguće i osobno doći u prostorije Zaklade „Hrvatska za djecu“.

Rad sa strankama je svakog radnog dana od 10 do 14 sati.
Molimo Vas da se pridržavate naputaka za direktni rad sa strankama:
1. Obavezna najava na e-mail: info@zhzd.hr ili telefon 01 5811 640 o vremenu dolaska,
2. Obavezna dezinfekcija obuće na ulasku u prostor Zaklade na postavljenoj dezinfekcijskoj barijeri,
3. Obavezna dezinfekcija ruku postavljenim dezinficijensom na ulasku u Zakladu,
4. Preporuka je nošenje maski za lice i rukavica.

Hvala na razumijevanju i suradnji!


Nova potpora Zaklade


Na sjednici Upravnog odbora Zaklade održanoj 22. Travnja 2020. usvojen je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o vrstama, uvjetima i postupku za dodjelu potpora Zaklade „Hrvatska za djecu“. Razlog tome je jer Zaklada ima novu potporu pod nazivom: Novčane potpore za obitelji ekonomski pogođene epidemijom bolesti COVID-19. Pratili smo stanje na terenu, uočili smo problem, reagirali smo brzo i već je usvojen novi pravilnik i imamo novu potporu za obitelji koje je iz životne svakodnevice izbacio COVID-19.

Članak 17.a.
„Novčane potpore za obitelji ekonomski pogođene epidemijom bolesti COVID-19 mogu ostvariti korisnici iz članka 6. ovog Pravilnika, u slučaju kada je zbog nezaposlenosti članova obitelji uzrokovane epidemijom bolesti COVID-19 jedno ili više djece izloženo riziku od siromaštva, ekonomskoj nestabilnosti, zdravstvenim rizicima ili rizicima odgojne, obrazovne, socijalne i kulturne isključenosti.

Novčana potpora iz stavka 1. ovog članka Pravilnika odobrava se temeljem relevantne dokumentacije kojom se dokazuje istodobno ispunjenje sljedećih uvjeta:
(i) roditelj/zakonski skrbnik iz obitelji u trenutku podnošenja zahtjeva za dodjelu novčane potpore je prijavljen u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje
(ii) nezaposlenost roditelja/zakonska skrbnika iz obitelji nastupila je u mjesecu ožujku 2020. godine ili kasnije u 2020. godini kao posljedica epidemije bolesti COVID-19, isto se dokazuje izjavom bivšeg poslodavca
(iii) nezaposlen roditelj/zakonski skrbnik iz obitelji ne prima novčanu naknadu za nezaposlene, odnosno novčana naknada za nezaposlene koju roditelj/zakonski skrbnik prima ne prelazi iznos od 3.250,00 kn neto, isto se dokazuje potvrdom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Novčana potpora za obitelji ekonomski pogođene epidemijom bolesti COVID-19 dodjeljuje se jednokratno, u iznosu od 3.250,00 kuna za obitelji s jednim djetetom, uvećano za dodatnih 500,00 kn po svakom idućem djetetu.“

Uskoro (u roku 48 sati) na našim internetskim stranicama moći će te pronaći elektroničke formulare te sve informacije koje su vam potrebne za aplikaciju za novu potporu. Pravila ostaju ista kao i za druge potpore;  zadovoljiti propisane uvjete i dostaviti traženu dokumentaciju. Sretno!


Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI