Obavijesti


DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA


Ovim putem obavještavamo sve zainteresirane kako Ured za udruge organizira Dane otvorenih vrata udruga čiji cilj je građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj, organiziranjem različitih aktivnosti u prostorima udruga ili izvan njih te otvaranjem vrata udruga svim zainteresiranim građanima.

Tema ovogodišnje manifestacije je “Krizna situacija = šansa za novi početak?“. Zbog potrebe pridržavanja mjera zaštite od širenja koronavirusa COVID-19, manifestacija Dani otvorenih vrata udruga 2021. održat će se u hibridnom formatu od 10. do 12. lipnja 2021. Pozivamo sve udruge da odaberu najprikladniji način kojim će predstaviti svoje djelovanje, pridržavajući se epidemioloških preporuka.

Za sudjelovanje u Danima otvorenih vrata udruga udruge se prijavljuju putem aplikacije UdrugeInfo gdje će uz druge najave događanja koje udruge putem aplikacije uobičajeno prijavljuju, biti vidljiva različita događanja udruga u sklopu Dana otvorenih vrata udruga. Udruge svoja događanja mogu prijavljivati do početka same manifestacije.

U okviru Dana otvorenih vrata, Ured za udruge organizira virtualnu raspravu pod nazivom “Krizna situacija = šansa za novi početak” s ciljem raspravljanja uloge organizacija civilnoga društva u izgradnji budućnosti Europe, kao i strategijama koje je potrebno poduzeti kako bi se krizna situacija pretvorila u priliku za novi početak. Rasprava se održava 10. lipnja 2021. godine, putem alata Microsoft Teams, uz prijenos uživo putem Youtube kanala Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sva događanja Dana otvorenih vrata udruga mogu se pratiti na web i mobilnoj aplikaciji UdrugeInfo, kao i putem Facebook stranice.


PRIPREMNA RADIONICA – JAVNI POZIV ZA PRAVNE OSOBE


Obavještavaju se zainteresirane pravne osobe – prijavitelji da će se sutra, dana 1. lipnja 2021. godine s početkom u 10:00 sati, održati on-line pripremna radionica za pravne osobe.

Radionica će se održati putem aplikacije Microsoft Teams.

Svi koji su se prijavili za sudjelovanje na radionici, danas tokom dana će na prijavljenoj e-mail adresi zaprimiti link za sudjelovanje na radionici.

 


PRIPREMNA RADIONICA – JAVNI POZIV ZA PRAVNE OSOBE


Obavještavaju se zainteresirane pravne osobe – prijavitelji da će se Zaklada „Hrvatska za djecu“ održati dvije pripremne radionice iz točke X. stavka b) Javnog poziva (u daljnjem tekstu: Radionica).

Prva Radionica će se održati on-line putem Zoom aplikacije u utorak, 1. lipnja 2021. godine, s početkom u 10:00 sati.

Radi valjane organizacije, prijava na Radionicu je obavezna i to elektroničkom poštom na e-adresu potpore.po@zhzd.hr, uz obavezni naslov poruke „Prijava na Radionicu – 1.6.2021.“. Prijavu je potrebno izvršiti najkasnije do petka, 28. svibnja 2021. godine, 15:00 sati. Po primitku prijave dostavit ćemo Vam link za sudjelovanju na Radionici.

Druga Radionica će se održati u Zagrebu u srijedu, 9. lipnja 2021. godine, s početkom u 10:00 sati, Restoran Cavallino (Zavrtnica 17, HR-10000 Zagreb).

Radi valjane organizacije, prijava na Radionicu je obavezna i to elektroničkom poštom na e-adresu potpore.po@zhzd.hr, uz obavezni naslov poruke „Prijava na Radionicu – 9.6.2021.“. Prijavu je potrebno izvršiti do najkasnije ponedjeljka, 7. lipnja 2021. godine, 15:00 sati.

Radi ograničenog prostora i epidemioloških mjera, maksimalan broj sudionika na Radionici je 25, zbog čega svaka pojedina zainteresirana pravna osoba – prijavitelj može prijavi najviše 2 fizičke osobe koje će u njeno ime prisustvovati Radionici.

U prijavi na Radionicu (e-poruci) potrebno je navesti samo broj osoba koje se prijavljuju za prisustvovanje na Radionici, dok druge osobne podatke o istima nije potrebno navoditi (npr. Prijavljujemo na Radionicu ukupno 2 osobe ili Prijavljujemo na Radionicu ukupno 1 osobu).

Molimo da ne upućujete prijavu na Radionicu ukoliko niste u mogućnosti istoj prisustvovati, odnosno ukoliko imate potrebu otkazati prethodno poslanu prijavu molimo da to učinite u ovdje naznačenom roku za prijave na istu e-adresu na koju ste poslali prijavu.

Sudjelovanje na Radionici je besplatno, dok trošak dolaska na istu (trošak prijevoza) snosi pravna osoba – prijavitelj.

 


Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI