DODJELA JEDNOKRATNIH POTPORA MALE VRIJEDNOSTI
Obavještavaju se zainteresirane pravne osobe da je, osnovom točke III.-3 novog Pravilnika o vrstama, uvjetima i postupku za dodjelu potpora Zaklade „Hrvatska za djecu“ (KLASA: 011-02/18-01/01, URBROJ: ZHZD/01-18-01, od 18. lipnja 2018. godine; uključujući sve kasnije izmjene i dopune; u daljnjem tekstu: Pravilnik o potporama), Zaklada „Hrvatska za djecu“ (u daljnjem tekstu: Zaklada) omogućila izravno (su)financiranje projekata i programa pravnih osoba (u daljnjem tekstu: Izravno (su)financiranje).

Izravno (su)financiranje, koje podrazumijeva (su)financiranje projekata i programa pravnih osoba bez objavljivanja javnog poziva/natječaja, moguće je samo i isključivo u sljedećim slučajevima (izrijekom navedeno i uređeno u članku 50. Pravilnika o potporama):

  1. kada je uslijed izvanrednih i nepredviđenih događaja potrebno žurno djelovati u rokovima u kojima nije moguće provesti standardni natječajni postupak
  2. kada Zaklada kao (ko)organizator i/ili krajnji korisnik stječe prihode organizacijom dobrotvornih događanja ili sudjelovanjem u dobrotvornim događanjima
  3. dodjela jednokratnih potpora male vrijednosti – do 5.000,00 kn (pet tisuća kuna)
  4. u svim ostalim slučajevima u kojima je, po ocjeni nadležnog Povjerenstva, opravdano, nužno i/ili korisno izravno dodijeliti financijska sredstva, sukladno zakonskim i podzakonskim propisima Republike Hrvatske kojima se uređuje financiranje sredstvima iz javnih izvora.

Vezano za naprijed navedenu točku (iii), Zaklada je u svojem Financijskom planu za 2018. godinu predvidjela financijska sredstva u iznosu od približno 115 tisuća kuna te se pozivaju pravne osobe da podnesu zahtjeve za dodjelu te vrste potpore. Više o tome u rubrici Dodjela jednokratnih potpora male vrijednosti.

Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI