Zajedničkim snagama do ostvarenja 1,000 dječjih želja
Nakon javnog predstavljanja emotivne slikovnice namijenjene odraslima „Učini mali korak velikim“ početkom rujna 2017. godine, Zaklada „Hrvatska za djecu“ započela je jednako emotivno putovanje kroz 8 gradova diljem Hrvatske s ciljem prenošenja priče o spomenutoj slikovnici, senzibiliziranja javnosti na probleme i potrebe najmlađih članova društva te boljeg upoznavanja građana s radom Zaklade.

Tim Zaklade tako je otputovao prvo do sunčanog juga Hrvatske gdje su ih dočekali nasmiješeni građani Zadra i Splita. Uz prigodan program i dobro raspoloženje okupljenih, preuzeti su prvi primjerci slikovnice koji su označili početak jedne velike misije – vratiti osmijeh na lice svakog djeteta i ispuniti želje mališanima koji su u potrebi, kojima su djetinjstva ukradena, a sudbine toliko različite od njihovih vršnjaka. Nakon Zadra i Splita, sljedeća postaja bio je grad na Dravi gdje su građani Osijeka dobili priliku učiniti dobro djelo i pomoći direktno onima u potrebi, a što su oni bez oklijevanja i s radošću prihvatili.

Mjesec listopad otvoren je druženjem s građanima grada Rijeke koji su, jednako entuzijastično kao i građani iz prethodnih gradova, preuzeli svoje primjerke slikovnice i pokazali kako ništa nije nemoguće na putu ostvarenja želja djece u potrebi. Varaždin je jednako snažno i emotivno nastavio prenositi priču o slikovnici, a nitko od građana nije ostao ravnodušan na skromne želje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili djece s poteškoćama u razvoju, prikazane u obliku crteža koji su sastavni dio slikovnice.

Putovanje se nastavilo u središte Brodsko-posavske županije gdje je grad Slavonski Brod, zajedno sa svojim velikodušnim građanima, pokazao kako su pravi prijatelji djece u potrebi. Spoj iskrenih dječjih želja nacrtanih njihovim rukama, emotivnog teksta i snažnih ilustracija dotaknuo je i građane Pule koji su nastavili ovo uspješno i inspirirajuće putovanje. Ovo uistinu emotivno putovanje kroz Hrvatsku prigodno je završilo u gradu heroju, odnosnu gradu heroja – gradu Vukovaru. Obilježen ratnim razaranjima koja su naročito pogodila one najmlađe, građani grada Vukovara još su jednom pokazali kako se surova stvarnost djece može promijeniti zajedničkim naporima usmjerenim na dobrobit djece u potrebi.

Uz građane Hrvatske, preuzimanju svojih primjeraka slikovnice u posjećenim gradovima pridružili su se i predstavnici jedinica regionalne i lokalne samouprave – župani i gradonačelnici, koji su na taj način željeli pružiti potporu plemenitom cilju Zaklade i svojim primjerom potaknuti ostatak javnosti da učini isto.
Sva ova druženja protekla su u znaku zvonkih dječjih osmjeha, nasmiješenih i ponosnih građana koji su preuzeli slikovnice, ali i informiranja okupljenih o radu i djelovanju Zaklade „Hrvatska za djecu“, kojoj je cilj osvijestiti hrvatsku javnost o različitim sudbinama i potrebama naše djece i mladih te joj pokazati kako svi zajedno doista možemo učiniti mali korak velikim!

Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI