Rezultati (ne)podržavajuće okoline
Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir, u suradnji s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Učiteljskim fakultetom, organizirao je 3. Međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju “Rezultati (ne)podržavajuće okoline” pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva kulture, Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Zagreba.

Sudionike je pozdravila predsjednica saveza, gospođa Sanja Tarczay, prva gluhoslijepa osoba u Hrvatskoj koja je stekla titulu doktorice znanosti. Pozdravnim govorom obratila se i izaslanica gradonačelnika, gospođa Marinka Bakula -Anđelić, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te gospođa Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja.

Uvodno izlaganje održala je gospođa Renata Gubić, upraviteljica Zaklade “Hrvatska za djecu” na temu “Djeca imaju prava, mi odgovornost”.

Tema konferencije je usvajanje jezika i važnost rane intervencije kod gluhe, nagluhe i gluhoslijepe djece te osiguravanje kvalitetne podrške u obrazovnom sustavu.

Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI