Predstavljanje slikovnice Žapčeva Pjesma
Predstavljanje slikovnice Žapčeva Pjesma

Veliki zagrebački Žapci, vaterpolisti Mladosti zajedno s pjesnikinjom Vesnom Boinović – Grubić predstavili su slikovnicu Žapčeva pjesma. Spisateljica gđa. Vesna Boinović Grubić do sada je izdala tri slikovnice za djecu a dio prihoda od prodaje slikovnica je namijenila Zakladi „Hrvatska za djecu“. Slikovnica je predstavljena u Arena Centru u društvu brojnih mališana. Pjesmu je pročitao kapetan HAVK Mladost Ivan Marcelić u društvu svojih kolega vaterpolista. Slikovnicu su među prvima prolistali rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, predsjednik Matice Hrvatske Stipe Botica, upraviteljica Zaklade Renata Gubić, TV voditeljice Ljiljana Vinković i Ivana Šundov Hojan te brojni drugi.

„Žapčevu pjesmu napisala sam prije 30 godina kao uspavanku svom sinu. Stihovi govore o malom Žapcu kojem je priroda dala svojevrsni dar kojeg on kao mali kroz stihove pjesme treba osvijestiti. Poruka djeci je da se vesele i neumorno pjevaju kao i taj mali žabac iz pjesme. Pjesma je namijenjena djeci predškolske dobi. Slikovnica je ilustrirana tako da prati radnju same pjesme i vrlo koloritno opisuje prirodno okruženje u kojem raste mali žabac!“- rekla je Vesna Boinović-Grubić.

Slikovnice se mogu kupiti u knjižarama Ljevak. Zaklada zahvaljuje autorici slikovnice na donaciji.

Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI