Grad Sv. Nikola
I ove je godine Zaklada „Hrvatska za djecu“ bila ponosni stanovnik Grada sv. Nikole

5. i 6. prosinca uselili smo, naime, u ovaj čaroban prostor gdje smo na našem kutku s radošću predstavili predivne dječje slikovnice autorice Vesne Boinović – Grubić, koja je prihod od prodaje slikovnica namijenila Zakladi. Osim slikovnice Žapčeva pjesma, u našem kutku smo čitali i stihove iz slikovnica s ekološkom porukom autorice Sanje Kalambure. Također, slikovnica Učini mali korak velikim koju je izdala Zaklada, i u ovom je Gradu bila naša poruka i podsjetnik svim mamama i tatama, svim odraslima koji su posjetili Grad sv. Nikole na dječja prava, na neke ugroze najmlađih, na ono o čemu svakodnevno trebamo voditi brigu. Jer svi mi odrasli odgovorni smo za zaštitu dječjih prava, za naš odnos prema njima, za postupke koji svakodnevno utječu na to kakvi će ljudi oni postati u vrlo skoroj budućnosti!

U predivnom prostoru Muzeja grada Zagreba družili smo se s kostimiranim likovima iz bogate zagrebačke povijesti, pogledali smo nastupe ponajboljih dječjih zborova i plesnih skupina te uživali u brojnim drugim sadržajima Grada svetog Nikole koji je proglašen kao jedan od najljepših adventskih dječjih sadržaja u ovom dijelu Europe.

Na fotografiji: Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Sanja Kalambura i Vesna Boinović Grubić (autorice slikovnica), Renata Gubić, upraviteljica Zaklade

Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI