Potpisivanje ugovora s pravnim osobama
Upraviteljica Zaklade “Hrvatska za djecu” Renata Gubić,  potpisala je ugovore o (su)financiranju   40 odabranih projekata i programa koji su usmjereni na dobrobit djece i mladih, a koje je Zaklada ocijenila vrijednima i korisnima te koji su u duhu vrijednosti koje Zaklada promiče. Ukupan iznos dodijeljenih sredstava je 2.497.518,68 kuna.  Najveći odobreni iznos po projektu iznosi 100.000,00 kuna, a provodit će se u narednih 14 mjeseci.

Na Javni poziv za sufinanciranje programa i projekata prijavilo se ukupno 87 pravih osoba. Odabrali smo najkvalitetnije programe koji su namijenjeni poboljšanju uvjeta rasta i razvoja djece i mladih te osnaživanju obitelji.  Brojni projekti kao korisnike imaju  djecu s nekim oblikom invaliditeta. Financiranjem takvih projekata željeli smo doprinijeti kvaliteti života tih mališana.  Također smo financirali projekte koji su  usmjereni na omogućavanje kvalitetnog provođenja slobodnog vremena  djeci na područjima od posebne državne skrbi, u ruralnim  područjima gdje je i dostupnost kvalitetnih izvanškolskih sadržaja manja. Podržali smo i projekte usmjerene na otkrivanje i poticanje talenata djece – sportskih, umjetničkih i sl.

Čestitamo svim udrugama čiji su projekti odabrani i veselimo se njihovom provođenju.

Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI