Stipendije


Zaklada „Hrvatska za djecu“, osim novčanih potpora fizičkim osobama (obiteljima u potrebi) i pravnim osobama koje provode programe i projekte usmjerene na dobrobit djece i mladih, dodjeljuje i novčane potpore, odnosno stipendije učenicima i studentima tijekom njihovog redovitog školovanja.

Stipendije se uvijek dodjeljuju temeljem prethodno raspisanog javnog natječaja, pri čemu učestalost takvih javnih natječaja ovisi o raspoloživim financijskim sredstvima Zaklade i godišnjem programu rada za svaku pojedinu poslovnu godinu.

Stipendije, kao novčane potpore za potrebe školovanja, dodjeljuju se:

  1. učenicima na redovnom srednjoškolskom obrazovanju, koji pohađaju javne srednje škole na području Republike Hrvatske
  2. redovnim studentima koji pohađaju preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, odnosno integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili, pak, kratki stručni studij, preddiplomski stručni studij, odnosno specijalistički diplomski stručni studij na jednom od javnih visokih učilišta na području Republike Hrvatske.

Pravo na stipendiju Zaklade „Hrvatska za djecu“ mogu ostvariti oni učenici/studenti koji udovoljavaju uvjetima propisanim općim aktima Zaklade, odnosno koji steknu dovoljan broj bodova sukladno odredbama javno objavljenog natječaja za dodjelu stipendija.

Javni natječaji za dodjelu stipendija, uključujući sve bitne informacije s tim u svezi, bit će uvijek objavljeni na službenim internetskim stranicama Zaklade (www.zhzd.hr), u rubrici Stipendije, podrubrici Natječaji.

Zaklada „Hrvatska za djecu“ je od svog osnutka do danas provela nekoliko javnih natječaja za dodjelu stipendija učenicima i studentima te je na taj način pružila financijsku podršku za potrebe školovanja u ukupnom iznosu od 33.514.000,00 kn za 1,923 učenika srednjih škola i 2,419 studenata.

Sljedeći javni natječaj za dodjelu stipendija Zaklada planira provesti u drugoj polovini rujna 2020. godine i to za učenike koji pohađaju javne srednje škole na području Republike Hrvatske.

Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI