Učinimo mali korak velikim!

O NAMA


Zaklada „Hrvatska za djecu“ neprofitna je organizacija koju je 2008. godine posebnim Zakonom o Zakladi „Hrvatska za djecu“ (NN 129/08, 145/10) osnovala Republika Hrvatska, dok osnivačka prava i obveze u njezino ime ostvaruje Vlada Republike Hrvatske. Rad Zaklade primarno se financira iz prihoda koje država ostvari od igara na sreću.

Iako je prvotna svrha Zaklade bila povećanje nataliteta, promicanje obiteljskih vrijednosti i osnaživanje obitelji i djece, s vremenom su se u društvu očitovali različiti problemi vezani uz obitelj i najosjetljiviju populaciju – djecu, a koji su zahtijevali konkretnija rješenja. Stoga je novim Zakonom o Zakladi „Hrvatska za djecu“ (NN 82/15), koji je stupio na snagu 1. kolovoza 2015. godine, svrha Zaklade proširena na promicanje dobrobiti osobnih i imovinskih prava djece, na osnaživanje obitelji u situacijama različitih socijalnih, zdravstvenih, odgojnih i obrazovnih potreba djece, kao i na podupiranje kulturnih, obrazovnih, sportskih, rekreacijskih, vjerskih i drugih sadržaja usmjerenih na podržavanje rasta i razvoja djece u Hrvatskoj.

Suočavajući se s različitim izazovima u svojem neposrednom okruženju te osluškujući potrebe društva, a naročito njegovih najmlađih članova, Zaklada je tijekom posljednjih nekoliko godina napravila veliki zaokret u svojemu radu. Osim što pomaže djeci sa zdravstvenim problemima i djeci koja žive u teškim materijalnim uvjetima, Zaklada također osigurava i novčanu podršku za sve potrebe djece tijekom njihovog redovnog obrazovanja. Zaklada ujedno dodjeljuje potpore za ostvarenje izuzetnih sposobnosti kod darovite djece, a istovremeno se brine i o djeci koja izlaze iz sustava skrbi ili koja na bilo koji drugi način trebaju podršku tijekom njihovog odrastanja. Osim toga, Zaklada osigurava pomoć i obiteljima s višestrukim porodom (obitelji blizanaca, trojki itd.). Svojim radom i neprekidnim naporima za ugodnije odrastanje i bolji život djece Hrvatske, Zaklada se aktivno zalaže za nadogradnju sustava postojećih usluga za djecu, financijski i na druge načine podržava djecu u potrebi te podržava rad pravnih osoba posvećenih radu s djecom. Dodatno, prepoznavanjem bitnoga, Zaklada osmišljava i provodi inovativne samostalne projekte za sve kategorije djece i njihove uistinu različite potrebe.

MISIJA I VIZIJA

Zaklada ove 2018. godine obilježava 10 godina postojanja i rada, a tijekom tog desetogodišnjeg djelovanja je putem različitih potpora za fizičke i pravne osobe, približne ukupne vrijednosti 80 milijuna kuna, podržala približno 60,000 djece... i punom snagom nastavlja male korake činiti velikima!

POVRATAK

Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI