Preskočite na glavni sadržaj

SPORTSKI SUSRETI ZA DJECU IZ DOMOVA IZ CIJELE HRVATSKE

Sportski susreti mladih, nakon 12 godina, djeci iz institucija bez odgovarajuće roditeljske skrbi donijeli su radost i sportski natjecateljski duh. U zajedničkoj organizaciji Zaklade „Hrvatska za djecu“ i Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik dva su se dana djeca iz trinaest institucija za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz cijele Hrvatske, družila i natjecala u nogometu i odbojci, njih više od 150. Inače, Susreti su se održavali od 2007. do 2012. godine kao prvenstva Hrvatske za dječje domove. Prve igre održane su u Selcu, a zadnje u Slavonskom Brodu.

Sportska nadmetanja, prijateljska atmosfera, emotivna navijanja, gostoljubivost domaćina - ono je što se pamti i nosi sa sobom iz Lipika, no ni sportski uspjesi nisu zanemarivi. Za nogomet, pobjednički pehar osvojili su sportaši iz Splita, drugo mjesto domaća momčad iz Lipika, a treće mjesto ekipa iz Osijeka. U natjecanju u odbojci za djevojke pehar su podigle sportašice iz Dubrovnika, drugo je mjesto osvojila ekipa iz Vinkovaca dok je Zagreb bio treći. No, na dobroj igri, trudu i fair play-u treba iskreno čestitati svim ekipama.

Zaklada „Hrvatska za djecu“ osigurala je još jednu izuzetnu nagradu za pobjednike i domaćine; Pobjedničku mušku, pobjedničku žensku ekipu te ekipu domaćina Lipika, osim medalja uručenih na samom događanju čeka i posebno iznenađenje. To je druženje s Hrvatskom nogometnom reprezentacijom uoči njihovog odlaska na Europsko prvenstvo. Druženje će se održati u nedjelju, 2. lipnja kada će djeca pratiti trening naših Vatrenih, a također će biti gosti Hrvatskog nogometnog saveza i Hrvatske nogometne reprezentacije na prijateljskoj nogometnoj utakmici Hrvatska - Makedonija, 3. lipnja 2024. u Rijeci na stadionu Rujevica.

Hvala svima koji su svojim dolaskom i navijanjem podržali male sportaše i tako pokazali koliko je važno povezivanje djece u prijateljstvu i uzajamnoj podršci, ali i međusobna razmjena iskustava odgojitelja u neformalnom druženju. U svemu što radi Zakladi je ambicija kontinuirano djelovati i na emocionalni status djece. Stoga ovaj projekt procjenjujemo vrlo vrijednim te zahvaljujemo svima koji su podržali Projekt, a to su; Marin Piletić, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske; Margareta Mađerić, Državna tajnica te sponzori Janaf, AKD, Sustenta d.o.o.

Finalne utakmica pratili su i srčano navijali i; Antonija Jozić, županica požeško-slavonske županije; Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika; Anamarija Blažević gradonačelnica Pakraca.
Najvrijednije sportske savjete našim nogometnim i odbojkaškim zvijezdama dali su proslavljeni hrvatski sportaši, ujedno i ambasadori Zaklade; Jerko Leko, bivši nogometni reprezentativac i Klaudija Bubalo Klikovac, bivša rukometna reprezentativka.
Svi smo zajedno ostvarili da Sportski susreti mladih za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi ponovno zažive 2024. godine. Ove godine omogućili smo radost za djecu iz centara za pružanje usluga u zajednici - CZPUZ Izvor Selce, Lipik, Maslina Dubrovnik, Klasje Osijek, Maestral Split, Svitanje Koprivnica, Vrbina Sisak, Vladimir Nazor Karlovac, Kuća sretnih ciglica Slavonski Brod. Zatim, djeca iz Doma Sveta Ana Vinkovci, Centra za djecu Zagreb, Dječjeg doma Ruža Petrović iz Pule i Dječjeg doma Ivana Brlić Mažuranić iz Lovrana.

Na kraju, hvala od srca i divnim domaćinima - svim djelatnicima Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik i ravnatelju Ivanu Pušćeniku.
Dva dana u Lipiku brzo su prošla no sjećanja i nova prijateljstva ostaju. 
05.jpg 03.jpg 10.jpeg 04.jpg 06.jpeg 09.jpg 07.jpeg 08.jpeg ll.jpeg 1.jpg 02.jpeg 03.jpeg 04.jpeg iii.jpeg 08.jpg 09.jpeg 16..jpg 10. ST.jpeg 15. ZG.jpeg 11. Lipik.jpeg 12. OS.jpeg 13. DU.jpeg 14. Vinkovci.jpeg 17.jpeg 01.jpeg
Copyright © Zaklada "Hrvatska za djecu", 2024. Sva prava pridržana