Preskočite na glavni sadržaj

SPOJIMO HRVATSKA SRCA 2023.

Ponosni smo na našu tradicionalnu božićnu humanitarnu akciju „Spojimo hrvatska srca“ koju smo uspješno proveli četvrti put za redom. Akcija je to koja spaja ljude velikoga srca - donatore darova, udomiteljske obitelji i djecu koja su i razlog što smo se svi spojili u nastojanju da osmijehe umnožimo. A kako je sve teklo? - pitate se. Djeca su poželjela dar, mi smo želju došapnuli dobrim ljudima, Hrvatska pošta, koja je i donator ove akcije, organizirala je dostavu paketa na kućne adrese udomitelja u cijeloj Hrvatskoj i tako su željeni darovi zajedničkim snagama stigli u prave ručice. Dječje su ruke pune, a i naša srca!
Ove je godine, kroz naš samostalni projekt, ukupno božićnim darovima po željama svakog pojedinog djeteta, usrećeno 376 djece iz 106 udomiteljskih obitelji. Dakle, Djed Božićnjak je bio jako zaposlen! Paketi su stizali, a dječji darovi u pravi su se trenutak čarolijom našli ispod obiteljskih božićnih jelki. I mi smo zavirili u obiteljski blagdanski ugođaj udomiteljskih obitelj. Bilo nam je divno gledati sretne i začuđene oči mališana zahvaljujući fotografijama koje smo dobivali od njihovih udomitelja. Zato smo i nagradili autore najboljih fotografija i tako dodatnim darovima obradovali pet udomiteljskih obitelji. Nagrade su otišle u Malu Suboticu, Gornju Konjščinu, Viroviticu, Lekenik i Cetingrad.
Ove smo godine imali i jednu novinu; pozvali smo u goste Djeda Božićnjaka i zamolili ga da neku djecu i osobno daruje. U zajedničkom druženju u restoranu Matis Absolut Lounge uređenom prostoru u božićnom duhu, na trenutke smo pomislili da smo u Laponiji uz sve divne darove, sve dobre pomoćnike i puuuuno ljubavi.
Na kraju ovog osvrta na humanitarnu akciju „Spojimo hrvatska srca“ potrebno je još nešto - zahvala donatorima. Ove godine pomogli su: Atlantska plovidba, Hrvatska pošta, Coral, Tisak plus, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Privatna klasična gimnazija Zagreb, Leo Club Zagreb, a jako i od srca pomagali su nam i dobri ljudi, naši božićni anđeli i njihove obitelji koje su se s radošću uključili. Kupovali su darove, zamatali, pisali poruke podrške i slali… Hvala svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog humanitarnog projekta koji oko sebe uvijek širi radost i zbog kojeg naša vjera u ljude naraste svakog prosinca. Raste sve do vrha božićnog drvca, do same zvijezde koja nas sve obasjava, a mi njenu svjetlost širimo dalje.
01.JPG 02.JPG 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 00.jpg 01.JPG
Copyright © Zaklada "Hrvatska za djecu", 2024. Sva prava pridržana