Preskočite na glavni sadržaj

SNAGA VALOVA - SNAGA LJUBAVI

More, sunce, vjetar u jedrima, djeca, radost i puno, puno dobrih ljudi. Tako je izgledao protekli vikend kad smo po četvrti put organizirali sportsko-edukativni jedriličarski vikend pod nazivom “Snaga valova“. Vikend smo pripremili za djecu i mlade korisnike ustanova i institucija s područja Republike Hrvatske koje skrbe o djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Prepoznajući specifične potrebe najranjivijih skupina djece i mladih našim projektima uvijek nastojimo pridonijeti njihovom što pravednijem i ravnopravnijem odrastanju, rastu i razvoju i zato smo mlade, koje su njihovi odgajatelji željeli nagraditi zbog dobrog učenja i ponašanja, poveli u novu avanturu.
U Projektu je sudjelovalo šest domova za djecu; Dječji dom „Maestral“, Split; Dječji dom Zagreb; Centar za pružanje usluga u zajednici „Klasje“, Osijek; Centar za pružanje usluga u zajednici "Kuća sretnih ciglica", Slavonski Brod, Centar za pružanje usluga u zajednici „Vladimir Nazor“, Karlovac; Centar za pružanje usluga u zajednici „Lipik“, Lipik – hvala bili ste divni mornari. Naj mornari naše male regate bilo je trideset petero djece. To su naše zvijezde!
Sedam je jedrilica isplovilo iz Splita i otplovilo na Brač gdje smo uživali u Bolu, poznatoj plaži Zlatni rat te u obilasku Supetra. Sve stane u jednu rečenicu, ali nova mjesta, plovidba našim najljepšim morem, skakanje u more s brodova, obilazak kulturnih sadržaja, zabava uz film, zabava uz večeru s pogledom za zalazak sunca, sladoled na klupici, uživanje u raftingu na Cetini, a sve brojne male radosti, nova prijateljstva, nova znanja pa i nove ljubavi s proteklog vikenda zahtijevaju knjigu. No, nju svatko od nas piše u svojim srcima, a ovdje bismo se željeli zahvaliti svima koji su nas podržali, pomogli nam na bilo koji način pa i lijepim osmijehom dobrodošlice.
Zaklada „Hrvatska za djecu“ organizirala je cijeli Projekt uz veliku pomoć naših koorganizatora volontera Borisa Jadrića i Nevena Katića. Veliki ljudi, velikog srca i velikih snova – veliko HVALA!
Hvala skiperima volonterima koji su nas naučili puno o moru i jedrenju, ali su prije svega bili divni prijatelji. Hvala Marin Alujević, Jurko Anzulović, Vatroslav Carev, Marin Čičin-Šajn, Siniša Juraga, Stipe Mrsić, Robert Srzenić. Najbolji ste!!!
No, ništa od ovoga ne bi bilo bez plovila, a za njih su se pobrinule velikodušne tvrtke - charter kuće koje su besplatno ustupile svoje bijele lađe. HVALA je malo reći jednom, zato ponavljamo HVALA, HVALA, HVALA: Bav-Adria Yachting d.o.o.; Bavaria Yachting Servis d.o.o.; ORVAS Yachting d.o.o.; Sail Club Croatia d.o.o.;  Ultra Sailingd.o.o.; Waypoint d.o.o.
Zahvaljujemo charter kućama koje su za projekt „Snaga valova“ ponudile svoje brodove, iako ih ove godine nismo trebali, ali sjetite nas se dogodine. Hvala Sailing Europe SailingEurope i NCP Pina & Mare NCP Charter
Jedno veliko HVALA ide i našim donatorima: prije svih Jadranski naftovod d.d. JANAF nas već godinama prati na putu valova i već je brojnoj djeci s manje mogućnosti osigurao ovo posebno iskustvo.
Svoju su zahvalu od nas i sretne djece zaslužili i:
Kino Mediteran Bol; Supetar Turistička zajednica Supetra, na čelu s direktoricom Martinom Rendić te Nela Gospodnetić na izvrsno vođenoj turističkoj ruti „Kulturni đir s Rendićem“.
Hvala Rafting Vukasovic na Cetini, Omiš na iskustvu koje se pamti i na divnoj ekipi koja je znala naše strahove ublažiti, a veselje pojačati. Veliko hvala i za Lučku kapetaniju Splitsko – dalmatinske županije koja se pobrinula da s vezovima jedrilica u lukama sve prođe kako treba.
Hvala svim lokalnim ugostiteljima u Splitu, na Bolu i u Supetru koji su nas ugostili te načelnici Općine Bol, Katarini Marčić što je naš veseli tim pozdravila u svom divnom mjestu u kojem smo se lijepo družili i s ravnateljicom Centra za kulturu Bol Ivanom Bošković, a posebno nas je svojom umjetničkom energijom i pjesmama razveselio Ivica Jakšić Puko.
Toliko toga vam još imamo za pričati, ali neka priče ostanu u šumu mora, ulovljena u jedra i duboko utisnuta u naša sjećanja. Plove brodovi, ali plove i djeca kada im pokažemo svu snagu valova!
01.jpg 02.jpg 03.jpg 17.jpg 08.jpg 04.jpg 05.JPG 16.jpg 06.JPG 10.JPG 11.JPG 18.JPG 13.JPG 14.JPG 15.JPG 12.JPG
Copyright © Zaklada "Hrvatska za djecu", 2024. Sva prava pridržana