Preskočite na glavni sadržaj

Nova potpora Zaklade

Na sjednici Upravnog odbora Zaklade održanoj 22. Travnja 2020. usvojen je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o vrstama, uvjetima i postupku za dodjelu potpora Zaklade „Hrvatska za djecu“. Razlog tome je jer Zaklada ima novu potporu pod nazivom: Novčane potpore za obitelji ekonomski pogođene epidemijom bolesti COVID-19. Pratili smo stanje na terenu, uočili smo problem, reagirali smo brzo i već je usvojen novi pravilnik i imamo novu potporu za obitelji koje je iz životne svakodnevice izbacio COVID-19.

Članak 17.a. „Novčane potpore za obitelji ekonomski pogođene epidemijom bolesti COVID-19 mogu ostvariti korisnici iz članka 6. ovog Pravilnika, u slučaju kada je zbog nezaposlenosti članova obitelji uzrokovane epidemijom bolesti COVID-19 jedno ili više djece izloženo riziku od siromaštva, ekonomskoj nestabilnosti, zdravstvenim rizicima ili rizicima odgojne, obrazovne, socijalne i kulturne isključenosti.

Novčana potpora iz stavka 1. ovog članka Pravilnika odobrava se temeljem relevantne dokumentacije kojom se dokazuje istodobno ispunjenje sljedećih uvjeta: (i) roditelj/zakonski skrbnik iz obitelji u trenutku podnošenja zahtjeva za dodjelu novčane potpore je prijavljen u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (ii) nezaposlenost roditelja/zakonska skrbnika iz obitelji nastupila je u mjesecu ožujku 2020. godine ili kasnije u 2020. godini kao posljedica epidemije bolesti COVID-19, isto se dokazuje izjavom bivšeg poslodavca (iii) nezaposlen roditelj/zakonski skrbnik iz obitelji ne prima novčanu naknadu za nezaposlene, odnosno novčana naknada za nezaposlene koju roditelj/zakonski skrbnik prima ne prelazi iznos od 3.250,00 kn neto, isto se dokazuje potvrdom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Novčana potpora za obitelji ekonomski pogođene epidemijom bolesti COVID-19 dodjeljuje se jednokratno, u iznosu od 3.250,00 kuna za obitelji s jednim djetetom, uvećano za dodatnih 500,00 kn po svakom idućem djetetu.“

Uskoro (u roku 48 sati) na našim internetskim stranicama moći će te pronaći elektroničke formulare te sve informacije koje su vam potrebne za aplikaciju za novu potporu. Pravila ostaju ista kao i za druge potpore;  zadovoljiti propisane uvjete i dostaviti traženu dokumentaciju. Sretno!

Copyright © Zaklada "Hrvatska za djecu", 2024. Sva prava pridržana