Preskočite na glavni sadržaj

Košarka jučer, danas, sutra

U subotu 6.11.2021. Upraviteljica Zaklade “Hrvatska za djecu” sudjelovala ju u panel raspravi „KOŠARKA JUČER, DANAS, SUTRA“  u organizaciji udruge Dani Krešimira Ćosića. Ovaj projekt Zaklada je sufinancirala kako bi svojim doprinosom poslala poruku o važnosti sporta i neophodne dostupnost sportskih sadržaja djeci i mladima bez obzira na njihov socijalni status.

Zanimljiva panel diskusija „Košarka jučer, danas, sutra“ u zadarskoj kavani Lovre, otvorila je brojna pitanja iz svijeta košarke. Panel je organizirala Udruga Dani Krešimira Ćosića povodom 73. rođendana velikana hrvatske i svjetske košarke Krešimira Ćosića.

„Sama ideja bila je da potaknemo diskusiju o košarci koje nedostaje, što je dosta čudno za jedan takav kolektivan sport. Krešimir je uvijek zagovarao da društveni interesi, te interesi kolektiva trebaju prevladati pojedince zbog čega smo i organizirali ovaj panel. – Izjavila je Ana Ćosić Pajurin, dok je suorganizatorica Zdenka Zrilić dodala: „Izuzetno mi je drago da smo kao Udruga organizirali ovaj panel. Važno je da se ovakvi konstruktivni razgovori o aktualnim temama događaju, jer to može biti jedini put za boljitak ne samo košarke, već i hrvatskog sporta uopće!“

Panelu su nazočili Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta te Renata Gubić, upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“ koja je zadarskim mladim košarkašicama i košarkašima darovala lopte te istaknula: „Rado podržavamo i sufinanciramo  projekte koji šalju vrijednu poruku. Sportske aktivnosti vrlo su važne za normalan rast i razvoj djece. Budućnost hrvatske košarke leži u budućim naraštajima! Stoga treba ulagati u najmlađe-djecu.”

Vrlo dobro se razgovaralo i promišljalo o prošlosti, kvalitetno se sagledao sadašnji trenutak, ali čuli smo i zanimljive ideje o budućnosti hrvatske košarke. Bilo je lijepih i dobrih tema i ideja, bilo je i kritike i pohvale.

Odgovore na neka od gorućih pitanja iz svijeta košarke dali su Veljko Mršić, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, Željko Jerkov, predsjednik Hrvatskog kluba olimpijaca, Krešimir Novosel, tehnički direktor KK Cedevita, Vladimir Vanjak, predstavnik Udruge Krešimir Ćosić i trener te košarkaški veteran i legenda Pino Gjergja.

Zanimljiv podatak je da je  Krešimir Ćosić prvi Hrvat koji je ušao u Američku kuću slavnih, jedini je koji je dobio prestižnu FIBA nagradu – FIBA Order of Merit, koja je dodijeljena samo 66 osoba na svijetu za doprinos razvoju košarke kao sporta
1-768x513.jpg 2-768x512.jpg 3-768x513.jpg 4-500x960.jpg 5-500x960.jpg 6-768x513.jpg
Copyright © Zaklada "Hrvatska za djecu", 2024. Sva prava pridržana