Preskočite na glavni sadržaj

15 NAM JE GODINA VEĆ!

Zaklada „Hrvatska za djecu“ danas je predstavila kampanju „15 ti je godina već“ kojom započinje obilježavanje 15. obljetnice rada.

U sklopu Kampanje predstavili smo projekt financijskog opismenjavanja „Financijsko znanje - put u blagostanje“ kojim Zaklada „Hrvatska za djecu“ stavlja fokus na edukaciju svojih korisnika, dajući im alate za zdraviji financijski život u budućnosti.

Jedan od ključnih problema s kojima se susreću mladi u Hrvatskoj je financijska nepismenost. Nisu nažalost adekvatno educirani za financijsku samostalnost, koja se već od 15-te godine nameće kao nužnost s obzirom na procese u koje ulaze kroz prve poslovne angažmane i prve budžete kojima samostalno raspolažu. Iz financijske nesigurnosti proizlaze i financijske traume, koje ranjivu djecu mogu obilježiti za cijeli život. Želimo generaciji mladih korisnika Zaklade omogućiti veću financijsku odgovornost u budućnosti, a put k tome svakako vodi stjecanjem znanja i vještina iz područja financija.

Toni Milun, profesor matematike i financijski Vloger, korisnike i stipendiste Zaklade provest će kroz 15 ključnih tema iz područja financijske pismenosti pa će tako polaznici edukacije naučiti sve o poslovanju s bankama, štednji, kako kupovati, pokrenuti posao, ali i osnove makroekonomije. Toni Milun će sve edukacije za Zakladu provoditi kao volonter, bez naknade na čemu mu se zahvaljujemo.

Projektu se pridružila i Hrvatska poštanska banka koja će za stotinu stipendista Zaklade kroz podprojekt „Moja prva štednja“ osigurati besplatno otvaranje i vođenje računa u banci, ali ih i potaknuti na štednju uplatom u visini 100 eura na račun svakog stipendiste.

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike daje snažnu podršku Kampanji što je državna tajnica i predsjednica Upravnog odbora Zaklade Margareta Mađerić istaknula u svom obraćanju.

U edukaciju koja će se održavati od veljače do lipnja u učionicama Visokog učilišta Algebra i online putem uključeni su stipendisti Zaklade i njihove obitelji, socijalno ugrožene obitelji koje su korisnici financijskih potpora Zaklade te mladi iz institucija za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi kao i iz udomiteljskih obitelji. Poziv na sudjelovanje u online edukacijama poslan je na 4000 e-mail adresa.

Nakon provedenih edukacija provesti će se online provjera usvojenog znanja polaznika kako bismo dobili indikatore uspješnosti Projekta. Diplome o završenoj edukaciji stipendistima uručit ćemo na svečanom obilježavanju završetka Projekta u dvorani Algebre. Pet najuspješnijih stipendista dobiti će od nas i nagradu od 300 eura.

Na današnjem predstavljanju Kampanje, koje je sjajno moderirala Tončica Čeljuska kao panelisti, uz Renatu Gubić, upraviteljicu Zaklade i prof. Tonija Miluna sudjelovali su i Lidija Martinović iz Korporativnih komunikacija Hrvatske poštanske banke; Domagoj Medić, ing. matematike i otac osmero djece kojemu će znanja o načinima upravljanja kućnim financijama dobro doći za obiteljski proračun; budući polaznik radionica Joško Lalić, student Poslovne ekonomije u Zagrebu koji je odrastao u sustavu socijalne skrbi Dječjeg doma Maestral a koji je predstavljala ravnateljica Doma Jelena Burazin.

Zahvaljujemo svim našim sponzorima koji su podržali predstavljanje i provođenje Kampanje „15 ti je godina već“, a to su; tvrtka JANAF Jadranski naftovod d.d., Hrvatska poštanska banka, Visoko učilište Algebra, The Westin Zagreb. Veliko hvala Toni Milun!
01.jpg 02.jpg 03.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg
Copyright © Zaklada "Hrvatska za djecu", 2023. Sva prava pridržana