MOJA MATURALNA VEČER
Posebna energija i emocije ispunile su večer u kojoj su maturanti bili glavne zvijezde revije Moja maturalna večer Zaklade “Hrvatska za djecu”. Uzbuđenost, ponos, hrabrost, zajedništvo i veselje sve su to emocije koje su se izmjenjivale među maturantima koji su prvi puta zakoračili na modnu pistu ispred zagrebačkog hotela The Westin. Revija se održala bez prisustva publike te uz poštivanje svih epidemioloških preporuka.
Zbog pandemije koronavirusa maturanti diljem svijeta zakinuti su za mnoga druženja u periodu kada bi svi mladi trebali stvarati svoje uspomene na đačko doba. Projektom Moja maturalna večer razveselili smo 25 maturantica i maturanata iz institucija za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi te im omogućili da zablistaju u prekrasnim večernjim haljinama i odijelima.

Već su dvije generacije maturanata zbog pandemije korona virusa uskraćene za možda najljepši trenutak u njihovom školovanju – svečanu maturalnu večer. Iako to svakako nije egzistencijalno pitanje, za nas je i emotivni doživljaj mladih motiv koji nas pokreće. Željeli smo da ne ostanu u potpunosti zakinuti za taj jedinstveni osjećaj te im ovom revijom i donacijom svečane odjeće želimo stvoriti uspomenu barem na tragu one koji su imali njihovi vršnjaci godinama ranije. Dajemo nadu i optimizam.” – izjavila je Renata Gubić, ravnateljica Zaklade “Hrvatska za djecu”.

Već treću godinu zaredom provodimo projekt Moja maturalna večer kojim smo usrećili više od 90 maturanata iz cijele Hrvatske. Projektu su se i ove godine spremno pridružili najpoznatiji hrvatski modni dizajneri te modne kuće. Ususret reviji mladima se obratila Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovnog sustava, obitelji i socijalne politike. Sve nazočne je pozdravila u ime ministra Josipa Aladrovića te u svoje osobno ime. Zahvalila se svih hrvatskim dizajnerima, modnim kućama te svim ostalim donatorima na sudjelovanju u projektu Zaklade ‘’Moja maturalna večer’’. Istaknula je pozitivne vrijednosti projekta te poručila maturanticama i maturantima iz institucija za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi: ‘’Niste sami!’’.

Večer je glazbenim nastupom upotpunila nova glazbena nada Karla Vusić.

Smatramo kako je obaveza svakog čovjeka pomoći drugome čovjeku te od toga polazimo. Pogotovo kada se radi o djeci koja nisu imala sreće u svome životu kao možda mi. Jednostavno nemamo izbora nego sudjelovati i pomoći te omogućiti djeci da dožive najljepše trenutke života koji su pred njima.” – istaknula je Martina Vrdoljak Ranilović, kreativna direktorica Varteksa.

Za maturantice haljine su ove godine kreirali Andrea Zvono Design, Anita Pokrivač Design, Anovi Design by Ivona Glavaš, Boudoir, DeLight by Ivan Friščić, Desiinia Design by Anja i Nikolina Kvesić, Duchess womens wear by Snježana Mehun, Gray by Ivana Čizmadija, Hero4Heroes, Ivana Jurić Design, Katarina Mamić Design, Lilith by Katarina Baban, Lokomotiva by Lana Puljić, Lukabu by Marina Jerant te Matija Vuica Fashion & Design. Cipele svim maturantima i maturanticama darovalo je Borovo, a maturanti su bili u Varteks odijelima. Profokus, škola za modu i dizajn radio je make up, dok su za frizure bili zaslužni studio Iggy, Maja i Monet. Ususret reviji tajnama dobrog hoda po pisti maturante je podučila modna agentica Tihana Harapin Zalepugin, dok im je u pripremanju za izlazak na reviju pomagala stilistica Slađana Divjak.

U ulozi modela bili su: Andrea, Danijela i Stjepan iz Osijeka, Ante, Katja i Lucija iz Splita, Mihaela iz Lipika, Josip i Senad iz Hrvatskog Leskovca, Davor, Josipa, Ronaldo i Veronika iz Lekenika, Luka i Tamara iz Karlovca te Franjo, Ivona, Luka, Ljubica, Martina, Mirjeta, Martina M., Patricija, Paula i Robert iz Zagreba.

“Jako sam uzbuđena. Uživala sam u odabiru haljine i cipela, probama te na kraju i reviji na koju sam prvi puta stala. Zahvalna sam Zakladi na ovakvoj akciji koja nam je pružila malo radosti u ovo vrijeme. Ovo je svakako bilo veliko ohrabrenje za sve nas.” – zaključila je maturantica Veronika, učenica Škole za medicinske sestre u Zagrebu te buduća studentica fakulteta za Prvostupnicu sestrinstva.

Hrvatska je još jednom pokazala veliko srce, možemo i trebamo stvarati dobre vijesti koje će ovim mladim ljudima zasigurno ostati u pamćenju cijelog života.

Kako je izgledao jučerašnji dan možete pogledati na linku koji je slobodan za daljnju objavu

Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI