Samostalni projekti


SAVLADALI SMO VALOVE I SIGURNO UPLOVILI U LUKU

Zaklada je i ovoga proljeća po treći put organizirala Sportsko - jedriličarski vikend za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi pod nazivom „Snaga valova“. Prije puta spontano ponavljana rečenica: „Sreća prati hrabre“ postala je naš ovogodišnji slogan jer smo unatoč najavljenom lošem vremenu dočekali sunce, a malo kišice nije pokvarilo ni putovanje, ni zabavu, a nova prijateljstva sklapaju se bez obzira na vremenske uvjete. Bilo je tako i kupanja u moru, upoznali smo se s prirodnim ljepotama i razgledavali dalmatinske gradove, upoznavali njihovu kulturnu i povijesnu baštinu, ali pronašli smo vremena i za zabavu u adrenalinskom parku i kinu. Za svakoga ponešto.

Sve smo organizirali za štićenike šest institucija za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Hrvatskoj: SOS Dječjeg sela Lekenik; Centra za pružanje usluga u zajednici „Klasje“ iz Osijeka; Centra za pružanje usluga u zajednici iz Lipika; Centra za pružanje usluga u zajednici „Vladimir Nazor“ iz Karlovca; Dječjeg doma Zagreb te Dječjeg doma „Maestral“ iz Splita. Trideset šestero djece uz pratnju odgojitelja, uz podršku skipera volontera uživalo je u trodnevnom izletu od Splita do Bola na Braču te Jelse na Hvaru, ali i na povratnoj plovidbi u splitsku luku. U svakom smo mjestu imali veliku pomoć lokalne zajednice koja se rado uključila u projekt „Snaga valova“. Zato HVALA: Lučkoj upravi Splitsko-dalmatinske županije; Centru za kulturu Općine Bol, Općini Bol, Općini Jelsa, Turističkoj zajednici Jelsa, tvrtki Jadranski naftovod - Janaf i hvala tvrtkama koje su besplatno ustupile svoje prekrasne jedrilice; Ultra sailing ULTRA, Split; Sail Croatia Charter, Kaštel Gomilica; Yacht & Fun, Trogir; NCP & mare, Šibenik; Sailing Europe, Šolta (More i brodovi, Zagreb); First Class Sailing, Pula (Rogoznica); BavAdria Yachting Marina Kaštela, Kaštel Gomilica; Bavaria Yachts, Vodice.

Spiritus movens i snaga „Snage valova“ su prijatelji Zaklade Boris Jadrić i Neven Katić uz koje smo se osjećali sigurno i koji su bili naši vodiči u ovoj morskoj avanturi. Projekt smo proveli jer je dobrobit djece i mladih naša vizija i misija, a osim onih osnovnih, egzistencijalnih potreba, vrlo često prepoznajemo i emotivne potrebe djece koje nas motiviraju na provođenje samostalnih projekata Zaklade s ciljem: razvedriti, usrećiti i ljubavlju preplaviti djecu. Jesmo li uspjeli?


SAVLADALI SMO VALOVE I SIGURNO UPLOVILI U LUKU

Internetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI