Događanja


DAN U KOJEM SMO SVI POBJEDNICI

Važno je da sport bude dio našega života, jer sport motivira, potiče na trud i rad, teži boljim rezultatima i pojačava osjećaj sreće. A Zaklada “Hrvatska za djecu” zahvalna je što je postala djelić jedne posebne sportsko-donatorske priče.

U organizaciji Zagrebačkog rukometnog saveza koji je prepoznao važnost rada Zaklade, održan je rukometni susret na zagrebačkoj Šalati. Iako je susret protekao, kao i svaki sportski susret, u natjecateljskoj atmosferi, ipak je sve bilo drugačije zbog već poznatog COVID-19. Držali smo se preporučenih mjera Stožera civilne zaštite, imali smo sredstva za dezinfekciju, brinuli o socijalnoj distanci i imali liječnicu u pripravnosti.

A na terenu kako je bilo? Sportske legende gdje god pogledate; Goran Šprem, Damir Bičanić, Irfan Smajlagić, Vladimir Jelčić, Zvonimir Bilić i Nino Marković. I rukometašice Klaudija Glikovac Bubalo, Nataša Kolega, Anđa Marić Bilobrk i Lidija Horvat pokazale su rukometno umijeće. Zanimljivost ovog rukometnog susreta bili su i gostujući proslavljeni sportaši, vaterpolo legende Tomislav Paškvalin i Dubravko Šimenc, vaterpolist Marin Dašić. Rukometaši Hrvatske rukometne reprezentacije u kolicima, Ante Štimac i Ivica Vujica pokazali su kako se igra rukomet iz malo drugačije perspektive, a rezultati igre su impresivni jer što drugo očekivati od osvajača zlatne medalje na EHF „Turniru nacija“

Svima hvala na vremenu i podršci projektu koji je osigurao za djecu besplatne jednogodišnje članarine u 13 rukometnih zagrebačkih klubova koje su dodijelili Kazimir Ilijaš, tajnik Zagrebačkog rukometnog saveza i Renata Gubić, upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“.

Ovim događanjem nastojali smo svi zajedno, uz promociju rukometa, djecu i mlade motivirati na bavljenje tjelesnom aktivnošću što je izuzetno važno za zdravo i sretno odrastanje.

Link na Zakladinom Youtube kanalu: https://www.youtube.com/watch?v=8xDB5AFT0gIInternetske stranice zhzd.hr koriste kolačiće (cookies) u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva te optimalnog rada i bolje funkcionalnosti stranica. Nastavkom pregleda internetskih stranica zhzd.hr pristajete na upotrebu kolačića. Istovremeno, skrećemo pozornost na to da je kolačiće moguće i onemogućiti, za što je potrebno prilagoditi postavke Vašeg internetskog preglednika, te ujedno ističemo da se takvo postupanje može nepovoljno odraziti na korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

ZATVORI